CHP´lilere ´paylaşım uyarısı´

CHP İskenderun İlçe Başkanı Mansuroğlu, sosyal iletişim sitesi üzerinden kendilerini ya da üyeleri hakkında ithamlarda bulunan bazı partililerini uyardı ve 'Mesnetsiz, karalayıcı açıklamalarda parti olarak kimsenin gözünün yaşına bakm

SİYASET 21.04.2022 09:53:37 0
CHP´lilere ´paylaşım uyarısı´

 İTSO seçimlerinde taraf olmadıklarını da belirten Mansuroğlu, odaların siyaset yapma yeri olmadığı gibi oraların belediye başkanı ya da milletvekili adayı çıkartma yeri de olmadığını söyledi.

Akın Bodur/İskenderun
CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, parti olarak kentteki sivil toplum kuruluşlarının seçimlerine müdahale etmediklerini, bu kuruluşların seçimlerinde taraf olmadıklarını belirtti ve aksi söylentilerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Açıklama sonrası bu yönde soru almayacağını da belirten Mansuroğlu, açıklamasına ilişkin soru almadı.
Partisinin ilçe binasında dün yönetim kurulu ile birlikte düzenlediği basın toplantısıda konuşan CHP ilçe başkanı Mansuroğlu, sosyal iletişim sitesi üzerinden kendilerini ya da üyeleri hakkında ithamlarda bulunan bazı partililerini uyararak, 'Mesnetsiz, karalayıcı açıklamalarda parti olarak kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız' dedi ve disiplin kurulu sistemini çalıştıracaklarını ifade etti.

'Odalar siyaset yapma yeri değil'
Bazı partililerinin, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine ilişkin kendisinin taraf oldukları yönünde sosyal paylaşımda bulunduğunu anlatan Mansuroğlu, 'Önümüzdeki günlerde kentteki sivil toplum kuruluşlarından İTSO´nun seçimi var. Önce meclis üyeleri sonra da yönetimi seçilecek. İki aday var. Biz, siyasi parti olarak bir odanın başkanının kim olacağı ya da oranın nasıl dizayn edileceği gibi bir görevimiz yok. Üyeleri kimi istiyorsa onu seçer. Odalar siyaset yapma yeri değildir. CHP İskenderun ilçe örgütü olarak herkese eşit mesafedeyiz' dedi.

Odalar, belediye başkanı, milletvekili adayı çıkarma yeri de değil
Sosyal paylaşımlarda iddia edildiği gibi bir başkan adayına oy istemediği belirten Mansuroğlu, 'Asla bir adaya oy istemedi. Ama geçen seçimde, bazı partililerimizin oda meclis üyesi olması için 3-5 kişiyi aradım. Onlar da seçildi. Bu seçim için de meclis üyeliği için 2-3 kişiden ricacı olmam, seçimlerde taraf olmam anlamına gelmez. STK´lar, sivil toplum kuruluşlarıdır. Ve oralarda siyaset yapılmaz. Bu nedenle oradan belediye başkanlığı ya da milletvekilliği adayı çıkarmaya çalışmakda doğru değildir. Seçim sonrası İskenderun´a faydalı hizmet için seçilen yönetimi destekleriz' dedi ve seçimde yarışacağını açıklayan 2 adaya da başarı dilediğini söyledi.

'Namussuzlar 1 kez namuslu olsun'
İsmet İnönü´nün 70 yıl önce söylediği ve Pac Meydanı´ndaki heykelinde de yazılı olan 'Bir ülkede namuslular, en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır' sözünü anımsatan CHP İskenderun İlçe Başkanı Mansuroğlu, 'Namussuzlar da hayatlarında 1 kere namuslu olmalıdır' diye konuştu.

Pos cihazıyla pazar alışverişi
Ekonominin iyi olmadığını, halkın alım gücünün düştüğünü söyleyen Mansuroğlu, 'Pazar esnafının yüzde 95´i pos cihazı (pos makinası) kullanıyor. Çünkü artık vatandaş kredi kartışla alışveriş yapıyor ve bunu yaparken de taneyle alıyor. Bu duruma karşı çözüm belli' değerlendirmesini yaptı. Ülke, bölge ve dünya olarak sıcak bir dönemden geçildiğini, bulunduğumuz coğrafyanın da zor bir coğrafya olduğunu belirten Mansuroğlu, iktidar partisini komşu ülkelerle ilişkileri korma noktasına getirmekle suçladı, 'Kadim dostluğumuz bulunan Irak, Suriye gibi ülkelerle sınır gerginliği yaşanıyor' dedi. İktidarın doğu Akdeniz´de petrol ve doğal gaz arama çalışması yaptığını ve sonucun ´sıfır´ olduğunu ifade eden Mansuroğlu, defalarca verilen doğalgaz müjdelerinden de sonuç alınamadığını belirtti. Mansuroğlu, 'Çelişkili iç ve dış siyaset var. Güven, huzur, hukuk olmazsa, birilerinin yatırım yapması kolay değil' değerlendirmesini yaptı.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00