CHP´nin 16 başkanından ortak açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi´nin İl kadın Kolları Başkanı Av. Filiz Haksöz, 15 ilçenin kadın Kolları başkanları başkanlarıyla yaptığı ortak açıklamada, yürütülen yaşam ve kadın hakları mücadelesinde kadınların yanında yer almanın

GÜNCEL 9.03.2020 11:12:42 0
CHP´nin 16 başkanından ortak açıklama

Antakya/SES


Antakya, Defne, Arsuz, İskenderun, Samandağ, Belen, Yayladağı, Altınözü, Payas, Dörtyol, Erzin, Krıkhan, Kumlu, Reyhanlı ve Hassa Kadın kolları başkanlarının katıldığı toplantı Antakya´da yapıldı. “Kadına yönelik cinsiyet ayrımcılığının sona erdiği, şiddetin önlendiği, kadınların hayatın her alanında yer aldığı, yönetimin her aşamasında temsil edildiği daha güçlü ve daha çağdaş Türkiye´yi birlikte yaratılabileceği” inancının dile getirildiği ortak açıklamayı okuyan Filiz Haksöz, kadınların Atatürk´ün kurduğu Cumhuriyet´in odağında yeralarak kurulmasında da misyon üstlenmesine, sosyal ve siyasal haklarına birçok dünya ülkesinden önce kavuşmuş olmasına karşın günümüzde şiddet, tecavüz ve ayrımcılıkla karşı karşıya olduğunu söyledi.

CHP Hatay Milletvekili Av. Suzan Şahin´in de katıldığı toplantıda Haksöz, şunları kaydetti: “Kadınlarımızın yaşadıkları birçok zorluğun yanında kadına şiddet toplumsal sorunların başında hala yerini korumaktadır. Kadınlar, siyasal, ekonomik ve sosyal alanda haklarını elde etmek için çalışmakta ve maruz kaldıkları şiddet, tecavüz ve saldırılara karşı da kendilerini korumak için mücadele vermektedirler. Kadınlarımızın yaşam hakkı için verdikleri mücadelede yanlarında yer almak ve birlikte mücadele etmek hepimizin asli görevidir. Kadınların hayatın her alanında eşit haklara sahip bireyler olması için verilen hak mücadelesinde Cumhuriyet Halk Partisi olarak yanlarında olduğumuzu belirtiyoruz.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00