CHP´nin 98. yıl kutlaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun´da kuruluşunun 98. yılını tören, Arsuz´da düzenlenen yemekle kutladı.

GÜNCEL 14.09.2021 19:25:17 0
CHP´nin 98. yıl kutlaması

 

Akın Bodur/İskenderun
 CHP, Hatay´ın tüm ilçelerinde Atatürk Anıtına çelenk sunup, ilk kurucu genel başkanlarına saygılarını sundu ve bağlılıklarını da iletti.
Atatürk Anıtı Alanında yapılan çelenk sunma töreninde konuşan CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu,'Ülkenin üzerine çöken kara bulutlar için, ikinci bir Kurtuluş Savaşı´na ihtiyacı var. Türkiye´nin demokratik kale kalabilmesi için, size, bize ihtiyacı var. Aydınlık insanlara ihtiyacı var' dedi ve Atatürk´ün mirası olan partilerini sonsuza kadar yaşatacaklarını ifade etti. Mansuroğlu, 'Aslında partimizin temelleri 19 Mayıs 1919 ´da ´aydınlanma yürüyüşü´ ile atıldı. Daha sonraları Mustafa Kemal Atatürk´ün liderliğinde yürütülen Kurtuluş Savaşı ile gelişti, olgunlaştı. Bugün tüzüğümüzün 1. maddesinde yazılı olan ´Cumhuriyet Halk Partisi, Mustafa Kemal Atatürk´ün liderliğinde, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti´nin ve Kuvayı Milliye´nin devamı olarak 9 Eylul 1923 tarihinde kabul edilen parti tüzüğü ile kurulmuştur´ şeklini aldı. Partimizin kurulduğu 1923 yılındaki ismi ´Halk Fırkası´dır. Partimizin 1. kurultayı olarak 4 Eylül 1919 Sivas kongresi kabul edilmiştir. 10 Kasım 1924 tarihinde partimizin adı ´Cumhuriyet Halk Fırkası´, Mustafa Kemal Atatürk´ün katıldığı son kurultay olan 9 Mayıs 1935 tarihindeki 4. kurultayda ´Cumhuriyet halk partisi´ olarak değiştirilmiştir. Atatürk´ün ´büyük nutkunu´ okuduğu 15 Ekim 1927 tarihindeki 2. kurultayda 6 okumuzdaki ´Cumhuriyet, Halkçılık, Milliyetçilik ve Laiklik´ ilkeleri kabul edilmiştir. Daha sonraları ´devrimcilik ve devletçilik´ lkeleri de tüzüğümüze eklenmiştir. Mustafa Kemal Atatürk´ün birinci eseri ´Cumhuriyet´ kadar önem verdiği ikinci eseri olan; ´CHP´ ve onun ödünsüz sağlıklı ve sürekli devrimciliğine sımsıkı bağlı üyeleri, bağımsız, antiemperyalist, kararlı ve direnişçi bir ruha sahiptir. Kurtuluş Savaşı ile yoğrulan devrimlerden ödün vermeyen bükülmez ve teslim alınamayan, başkalaştırılamayan sağa çekilemeyecek olan CHP ve CHP´liler içeriden ve dışardan yapılacak başkalaştırma ve dönüştürme sapkınlığını püskürtecek güçtedir. CHP ailesinin bu niteliklere sahip başı dik, ´altı ok´a sahip çıkma kararlılığındaki üyeleri olarak Mustafa Kemal´in takipçisi ve neferleri olmaktan gurur duyuyoruz. Aksini düşünenlerin kendilerinin CHP´liliklerini ve CHP´de daha ne kadar kalacaklarını sorgulamaları gerekir' değerlendirmesini de yaptı.

98. yıl dayanışma yemeği
CHP İskenderun ilçe örgütü, partinin kuruluşunun 98. yıldönümü nedeniyle birlik ve dayanışma gecesi düzenlendi. Karaağaç mahallesindeki İsa Taş Paradise´da düzenlenen geceye, CHP´li Hatay Milletvekilleri Suzan Şahin, Mehmet Güzelmansur, İsmet Tokdemir ve Serkan Topal, CHP Hatay İl Başkanı Ramiz Parlar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, eski bakanlardan Mehmet Dönen ve Nihat Matkap, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, belediye meclisi üyeleri, AKP´li İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile bazı sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının yöneticileri de katıldı. Katılanların ellerinde Türk bayraklarıyla İzmir Marşı´nı söylediği gecede, 98. yıl pastası CHP´nin milletvekilleri, belediye başkanları, eski bakanlar ve yöneticileri tarafından kesildi, pasta kesiminde 10. Yıl Marşı okundu. .
Partinin il ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra kadın ve gençlik kollarının da katıldığı gecede konuşan ev sahibi CHP İskenderun İlçe Başkanı Mansuroğlu, Mustafa Kemal Atatürk´ün bize emanet ettiği Cumhuriyet Halk Partisini yaşatmak ve iktidara taşımak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceklerini ifade etti. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş ise, 'Otobüs hazır, otobüse bineceğiz. Ay-yıldızlı bayrağımızı önüne koymuş, gideceğiz. İktidara giderken, en küçük örgütlerden itibaren bütün aile fertleri o düğüne hazır olacak. Düğünü yaptıktan sonra da kalıcı hizmet etmek için iktidarda ona göre hazırlık olmak gerekecek. İşe başlarken hazır olmazsak, çabuk yoruluruz. Muhtemeldir ki önümüzdeki yıl seçim var. Partililerden beklediğimiz maça hazır olmak ve ondan sonra tüm ilçelerimize hizmet etmek. Bu kutlu yürüyüşümüzde inşallah hedefe ulaşırız ve kalıcı oluruz” değerlendirmesini yaptı. Hatay Milletvekili Şahin ise geceyi CHP´nin bayramı olarak niteledi ve 'Cumhuriyet Halk Partisi kurucu ilkelerine sadık olarak, aydınlık, çağdaş bir Türkiye mücadelesine devam etmektedir. Biliyoruz ki içinde bulunduğumuz bu zor zaman 98 yıl öncesinden daha zor değil. Bu inançla CHP´nin her üyesi dün olduğu gibi bugünde cumhuriyet değerleri ve ideali için çalışmaktadır. Biz herkesin özgür, mutlu, refah içerisinde yaşadığı Türkiye kurulma hedefine hep birlikte mutlaka ulaşacağız' dedi.
Geceye katılan davetliler müzik eşliğinde eğlendi


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00