CHP´nin seçim çıkışını İskenderun´dan başlattı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl yönetimi, Mart 2019´da yapılması beklenen yerel seçimlere yönelik çıkışını İskenderun´dan başlattı.

SİYASET 8.10.2018 10:36:12 0
CHP´nin seçim çıkışını İskenderun´dan başlattı

Sadet Berkyürek/İskenderun

 İl Başkanı Halil İbrahim Özgün, “İskenderun´un mutlaka ama mutlaka kazanmak zorundayız. Kaybetmeye tahammülümüz yok” dedi. Özgün, aday adaylarına ise, “Aday belirlendikten sonra onun çevresinde kilitlenerek çalışma” yapacaklarına yönelik bir sözleşmeye imza atmalarını istedi.
CHP Hatay İl yönetimi seçime yönelik hedefleri ve stratejiyi, ilçe yönetimiyle masaya yatırdı. Toplantının basına açık bölümünde aday adaylarına ve partililere seslenen İl Başkanı Halil İbrahim Özgün, ‘Hatay´daki seçim startını vermek´ üzere ilçe örgütleriyle buluşmaya karar verdiklerini belirterek, hedeflerinin İskenderun´da seçimleri yeniden kazanmak olduğunu vurguladı. Cumartesi günü ilçe yönetimleriyle gerçekleştirilen değerlendirmelerin ardından Başkan Özgün, “Payas, İskenderun ve Arsuz´da belediye seçimleri çalışmalarına start verdik. Örgütlerimiz hazır. Hatay´ın her noktasında yerel iktidarı yakalayacağız” değerlendirmesinde bulundu.

“İskenderun´u kaybetme tahammülümüz yok”
İskenderun´da seçimi kazanmanın sembolik bir önem taşıdığını söyleyen Özgün, İskenderun´daki toplantıda şunları ifade etti: “İskenderun gibi bu ülkenin metropolit bir şehrini, bu ülkenin dinamosunu, sanayisiyle, limanıyla, insan çeşitliliğiyle, böyle bir kenti kaybetmeye asla tahammülümüz yok. İskenderun, yalnızca İskenderunlulardan ve kendi coğrafi sınırlarından ibaret değildir. İskenderun´u kazanmamın, kendisinin ötesine geçen bir anlamı vardır. Sembolik anlamı büyüktür. O anlamda İskenderun mutlaka ve mutlaka kazanılması gereken bir kenttir. Kazanmak zorundayız, başka çaremiz yok.”

Aday adaylarından ‘çalışma´ sözü istedi
Toplantıya katılan aday adaylarıyla da birlikte fotoğraf çektirerek başarı dileyen Başkan Özgün, belediye başkan adayı belirlendikten sonra aday adaylarının aynı şevkle, umutla, inançla, kararlılıkla çalışma sorumluluğu taşıdıklarını kaydetti. Buna yönelik bir bir akide/sözleşmeye imza atmalarını isteyen Özgün, konuşmasını şöyle sürdürdü: “bugün belediye başkan aday adaylarımız bir akideye imza atmalıdırlar: Adayımız belli olduktan sonra bugünkü umut, şevk ve beklentileri neyse aday belirlendikten sonra da aynı şevkle, umutla, inançla, kararlılıkla çalışmak zorundadır. Bizim, başarıya ulaşmanın çözümü, anahtarı, yolu budur. Adayımız belli olduktan sonra yeniden, sanki AKP yokmuş, sanki normal bir siyasi iklimde yaşıyormuşuz gibi yola devam etmemiz mümkün değil. Anormal ve olağanüstü koşullarda olduğumuzu bilerek, bugün parti içerisindeki iktidar kavgalarımızı, beklentilerimizi bir tarafa bırakarak tek bir düşmana, hedefe kilitlenmemiz gerek. Başkaca kurtulamayız.”

“Milletimizin ferasetine güveniyorum”
Seçmenin Türkiye´nin getirildiği koşullar karşısında kararlarını gözden geçireceğine inandığı belirten Özgün, şöyle konuştu: “Yerel seçim sürecine girerken AKP´nin cumhuriyet tarihinin bugüne kadar görmediği kadar beceriksiz, hatta tarihte bugüne kadar kurulmuş bütün Türk devletlerinin hiç birinde görülmemiş kadar beceriksiz bir hükümetimiz var. Eğer hükümet bu kadar beceriksizken biz bu siyasi atmosferi değerlendiremezsek hakikaten yazık olur. Türkiye Cumhuriyeti, şu an uçurumdan aşağı düşmekte, yuvarlanmaktadır. Artık uçurumun kenarından dönmenin ne yazık ki zamanı geçti. Düşeceğimiz zeminin yumuşak olmasını arar olduk. En az kırıkla, zararla ayrılalım der olduk. Madem ki böyle o zaman bizim bu hükümete bunun bedelini ödettirmemiz gerekiyor. Bu bedeli 24 Haziran seçimlerinde ödetebilirdik. Hem bizim eksikliğimiz varmış demek ki, hem de halkımız yanlış kararlar vererek uçurumun eşiğindeyken geri dönme şansımızı tepmiş olduk. Ben milletimizin ferasetine güveniyorum. Bu ekonomik kriz vesilesiyle kararlarını gözden geçireceğine inanıyorum. Yerel iktidarlar anlamında en yüksek sayıda başarıya imza atmak ve genel iktidara göz kırpmak, kapı aralamak bizim için bir mecburiyettir. Bunu başarmak zorundayız.

CHP´nin Türkiye´nin kurucu partisi olarak sorumluluklarına dikkat çektiği konuşmasında Başkan özgün, yönetimlere ve üyelere şu çağrıda bulundu: “Eğer bugün AKP hiçbir yabancı devletin askerinin postalı, ülkemiz topraklarına değmeden dahi ülkenin ekonomisini, kasasını götürüp McKinsey isimli şirkete teslim ediyorsa zaten düşmana ihtiyacımız yok demektir. Peki biz yalnızca yanlışlıklarını anlatarak mı oy alabiliriz? Hayır. Biz CHP´yiz, Türkiye Cumhuriyetinin kurucu partisiyiz. Kurucu iradeyiz. Kuruluşun ve kurtuluşun partisiyiz. Öyleyse biz alternatif de olmak zorundayız, doğru olanı da göstermek zorundayız, politikalarımızla halkımızı da ikna etmek zorundayız. Mümkün olduğunca rasyonel, reel, gerçekçi olmak ve çuvaldızı kendimize batırmak zorundayız. Hepimize büyük görevler düşmekte. Elbette bugünkü gibi toplantılarda biraraya geleceğiz, dayanışacağız, motivasyonumuzu yükselteceğiz ve sahaya ineceğiz. Ancak, bizim gibi düşünmeyen, bize oy vermeyen insanlarla temas etmemiz gerekiyor. Akşamları AKP´ye, MHP´ye oy verdiğini bildiğimiz komşuma, eşimize-dostumuza gideceğiz, oy kazanacağız. Bizim medyamız yok, medya AKP´nin tekelinde. Bizim devlet imkanlarımız yok. Hakikaten 100 sene sonra hayal bile edemezdik bu kadar kötü günlere geleceğimizi. Bu yüzyılda yeniden bir kurtuluş savaşı vermek mecburiyetindeyiz. Bunun için örgütlülüğümüzü en yüksek oranda arttırmamız gerekiyor. Aşırılıklarımızı, sivriliklerimizi, birbirimize değdiğimizde yaralayan, çizen taraflarımızı törpülememiz gerekiyor. Birbirimize kenetlenmemiz, yan yana durabilmeyi başarabilmemiz gerekiyor.”

Mansuroğlu´ndan Dingil´e: Mirasyedi
CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil´i kaldırım şampiyonu ifadesiyle eleştirerek, “Mirasyedi gibi davranıyor” dedi.
CHP İl yönetimi ile toplantı öncesinde Belediye Başkan aday adaylarından Bülent Bozdoğan´ın İl yönetiminin de katıldığı açıklamada konuşan Mansuroğlu, 2014 seçimlerini yol kazası olarak nitelendirdi. Mansuroğlu, şöyle konuştu: “Daha önce sosyal demokrat belediye başkanlarımızın ürettiği ve edindirdiği tüm belediyenin değerlerini teker teker elden çıkartıyor, bir mirasyedi gibi davranıyor, babalarının malı gibi bu memleketi parsel parsel satıyorlar. Ama buna yeter artık dur diyeceğiz. En son 2014´te bir yol kazasına uğradık. Ama burada zafer CHP´nin olacaktır. Ülkenin durumu belli, ekonomi sıfırda. Bu kentte kardeşçe, dostça, barış türküleri söyleyerek, halay çekerek yaşamak istiyoruz. Çünkü bizden sonraki nesillerimiz, çocuklarımız, geleceğimiz bizlerden bunları bekliyor.”

CHP´de başvurular 19 Ekinde bitiyor
Öte yandan belediye başkanlığı aday adaylığı başvuruları CHP´de 19 ekim´de sona erecek. Partinin ilçe başkanlığından üyelere gönderilen cep telefonu mesajıyla da konu hatırlatılarak, başvuru dosyasının ilçeden temin edileceği bildirildi. Mesajda, “Belediye başkanlığı ve meclis üyeliğine aday olmak isteyenler başvuru dosyasını ilçe başkanlığımızdan alarak 19.10.2018 Cuma günü saat 17.00´ye kadar tekrar ilçe başkanlığımıza dosyaları ile başvurabilirler” denildi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57