Çiçek, SP Dörtyol´da güven tazeledi

Hatay´da ilçe kongrelerine devam eden Saadet Partisi´nin (SP) Dörtyol ilçe teşkilatı yaptığı genel kurulla yeni yönetimini belirledi.

SİYASET 1.01.2020 11:09:28 0
Çiçek, SP Dörtyol´da güven tazeledi

Dörtyol Atatürk Parkında önceki gün yapılan SP ilçe kongresine tek liste halinde gidildi ve güven tazeleyen Yusuf Çiçek başkanlığındaki yönetim, göreve getirildi. Divan Başkanlığını SP Hatay İl Başkanı Mustafa Ege´nin yaptığı, katip üyeliklerine ise Abdullah Aydın, Halil İbrahim Çelik, Ramazan Öksüz ve Fadıl Koçak´ın üstlendiği genel kurula, SP Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin ile bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri de katıldı.

Kongrede güven tazeleyen SP Dörtyol İlçe Başkanı Çiçek, 'Bizler tarafımızı ve konumumuzu belirlerken geçmişte olduğu gibi bugün de bu ölçülerle iyinin, doğrunun, faydalının ve adil olanın gayretinde ve şuurunda olarak göreve başladık. Hedefimiz öncelikle Dörtyol´a yakışan bir üslupla kimseyi ötekileştirmeden, öteki görmeden, kimseye iftira atmadan, hakaret etmeden insanın onurunu koruyarak, farklılıklarımızı zenginlik bilerek, herhangi bir ideolojik saplantıya düşmeden kardeşlik bilinciyle bütün siyasi partilerle memleketimize hizmet etmekti. Bu düstur ve doğrultuda gerek genel seçimlerde gerekse yerel seçimlerde, gerek diğer günlerde, bütün siyasi parti, sivil toplum kuruluşları, sendika ve odalarla fikir alış verişinde bulunduk. Hiçbir ayrım gözetmeden, esnafları, eğitim kurumlarımızı ziyaret ederek, ülke ve milletin ayağa kalkması için önce kardeşlik hukukunu ayağa kaldırmamız gerektiğini kardeşlerimize ilettik. Partimiz Saadet Parti´sinin bir vizyonu ve misyonu vardır. Vizyonumuz; Yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünyanın kurulmasıdır. Misyonumuz; Herkes için adil düzenin kurulması ve tüm insanlığın saadetidir. Dörtyol´dan başlamak üzere dalga dalga tüm Türkiye´de inşaa edene kadar, yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünyayı kurana, tüm insanlık huzur ve saadete kavuşana kadar mücadeleye ve çalışmaya devam edeceğiz. Yeni dönemde daha güzel, daha mutlu, daha umutlu; Adil, özgür ve tam bağımsız bir Türkiye ideali ile çalışacağımıza söz veriyoruz' diye konuştu.

SP Konya Milletvekili Karaduman, Dünya siyonizmine karşı verilecek cevabın en güçlü örneğini Dörtyol´dan göstereceklerini ifade etti. 'Dünyada yaşanan zulümleri, açlığı görüyorsunuz. Biz, milli görüşçüler olarak İş başına geldiğimizde yapacağımız en önemli çalışma, Faizci kapitalist ´sömürücü adi´ düzenin yerine ´adil bir düzen´ getireceğiz. Türkiye´de hamaseti ve popülizmi kurumsallaştıran, devlet yönetme aracı haline getiren bir siyasi iktidar mantığı ile karşı karşıyayız. B, sorunları çözmenin değil o sorunları örtbas etmek için oluşturulan suni problemler içerisinde hakikati örtbas etmekten başka bir şey değildir. Ama hakikatı örtemeyecekler' değerlendirmesini yapan milletvekili Karaduman, şöyle konuştu: 'Ülkede Adalete olan güven anketlerde yüzde 30´la inmiş durumda. 2002´de Türkiye´de ekonomik problemleri yaşandığı dönemde vatandaşlarımızın bankalara olan toplam borcu 6,6 milyar iken bugün 511 milyarın üzerine çıkmış durumdadır. 2002´de 14 milyon kredi kartı varken, bugün 66 milyon kredi kartı vardır. 2002´de 2 milyon işsiz varken bugün hileli olmasına rağmen resmi rakamlarda 5 milyon işsiz var. Resmi olmayan rakamlara göre 9 milyon insanımız işsiz. Bugün iş kurumu geçici süreliğine okullarda lavaboları temizlemek üzere işçi alma ilanı yapıyor 300 kişilik alıma 3 binden fazla insan başvuruyor. Nereden nereye geldik. İş bulamadıkları için, eve ekmek götüremediği için, pazar parası olmadığı için, ülkemizde son günlerde çeşitli illerde intiharlar görüyoruz. Gelecekten umudunu kesmiş, açlık yoksulluk sebebiyle başvurduğu intihara yönelik sebepleri ortadan kaldırmayanlar, cinayetlerin failleri olmaktan kurtulamazlar' dedi. Ülkede tartışılan Kanal İstanbul projesi üzerine de konuşan Karaduman, “Bu proje için harcanması gereken paranın 75 milyar lira olduğunda bahsediliyor. Bu para ile Türkiye´nin her iline 12 fabrika kurup yüz binlerce insanı istihdam edebilirsiniz. Ama bunları yapmak varken ülkede 5 holdingin daha iyi yatırım yapması için bir takım çalışmalar yaparsanız, bu ülkede gelecekten ümidi kesmiş insanların hesabını hem bu dünyada hem Allah´ın huzurunda asla veremezsiniz. Bu ülkeyi bir Amerikancıdan başka bir Amerikancıya, bir rantiyeciden başka bir faiz anlayışına asla teslim etmeyeceğiz. Bu kongre heyecanımız ve ardından yapacağımız çalışmalarla bütün kardeşlerimize kucak açmak suretiyle ´Durun kalabalıklar bu cadde çıkmaz sokak´ diyerek bir çalışma ortaya koymak zorundayız. 8 milyarın gözü kulağı ´milli görüş´tedir. Hiçbir ırkı diğerinden üstün görmeden mezhepçilik fitnesinin orta kalktığı, sömürü düzenine karşı yeni, adil bir dünya kurmak zorundayız. Bu da Saadet İktidarıyla gerçekleşecek inşallah.'

SP Dörtyol yönetimi kimlerden oluştu?
SP Dörtyol İlçe Başkanı Yusuf Çiçek´in yönetimi şu isimlerden oluştu: Süleyman Akkaya, Halil Kaya, Adem Uçar, Veli Çetil, Halil Demir, Ahmet Sönmez, Mustafa İspir, Enes Ağırman, Bestami Avcı, İbrahim Karaca, Harun Kuday, Bestami Kelebek, Recep Korkut ve Ökkeş Selim Kaya.

 


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00