Çiftçi, sulu tarımdan uzaklaşıyor

Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, elektrik zamları sadece konutlarda, ticarethanelerde, sanayide değil tarımda da can yaktığını ifade etti.

SİYASET 24.02.2022 10:59:29 0
Çiftçi, sulu tarımdan uzaklaşıyor

Sadet Berkyürek/İskenderun

Yüksek zamların çiftçiyi sulu tarımdan uzaklaştıracak düzeye ulaştığını belirten ve konuyu önergeyle parlamentoya taşıyan milletvekili Tokdemir, önergesinde, 'Sulamada kullandığı elektriği geçen yıla göre yüzde 150 zamlı kullanan çiftçi, bu fiyatlarla üretim yapamayacağını söylüyor. Özelikle Hatay Amik Ovası ile Konya Ovasındaki bölgelerdeki kuyulardan çekilen suyla yapılan tarımsal sulamada enerji maliyeti, elektrik zamları ile altında kalkılmaz boyuta ulaştı. Üreticiler ürenden elde ettikleri paranın büyük bölümünü elektrik faturalarını ödediklerini bu şekilde üretimin devam edemeyeceğini söylüyor' ifadesine yer verdi.
Milletvekili Tokdemir, TBMM Başkanlığına verdiği, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği önergesinde şu sorulara yer verdi: 'Tarımsal sulamada kullanılan elektrik fiyatlarının düşürülmesi yönünde bakanlık olarak bir çalışmanız söz konusu mudur? Tarımsal sulamada kullanılan elektrik için çiftçilere destekleme yapılmasına olarak bakanlığın bir çalışması var mıdır? Üretim maliyetinde son üç yıldır yükselerek en önemli kalem haline gelen elektrik fiyatlarının bu kadar yükselmesinin sebebi nedir?'


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62