Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

İskenderun/SES

HATAY 30.04.2024 09:48:00 0
Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, sınır illerinde yaşayan çiftçilerin yaşadığı sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.
Hatay'ın Altınözü ve Reyhanlı ilçelerindeki köylerde çiftçilerin tarlalarına girebilmek için her seferinde kaymakamlıktan izin almak zorunda kaldıklarını ve adeta terörist muamelesi gördüklerini ifade eden Çalışkan, mecliste yaptığı konuşmada şunları ifade etti: "Sınır illerimizde yaşayan, tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşıyor. Özellikle Hatay'ın Altınözü ilçesinde, Reyhanlı ve merkezde Hacıpaşa, Kansu, Keskincik, Kıyıgören, Ziyaret, Sarıbük köylerinde vatandaşlarımız arazilerine giremiyor, her giriş çıkışlarında kaymakamlıktan izin alması bekleniyor. Eskiden yılda bir izin yeterliyken şimdi her giriş için ayrı bir izin isteniyor."
Çiftçilerin terörist olmadığını ve bu uygulamanın kabul edilemez olduğunu anlatan Çalışkan, "Bilinmelidir ki çiftçilerimiz, köylülerimiz terörist değildir, terörist muamelesine maruz kalmamalıdır" dedi. Hatay Milletvekili Çalışkan, Kolcular mahallesinde durumun daha da vahim olduğunu belirtti ve "Kolcular köyünde ise durum çok daha vahimdir, köylüler köye her giriş çıkışlarında kimlik ibraz etmek zorunda, âdeta terör muamelesi görmektedir" diye konuştu. Altınözü ve Reyhanlı'da kırsal kesimde yaşayanlar ve çiftçilerin yaşadığı mağduriyetlerin acilen giderilmesi gerektiğini belirten Çalışkan, yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00