Çiftçiye destekle köyden kente göç azaltılacak

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Kırıkhan´ın Kangallı, Taşoluk, Karamağara ve Karaelmaslı mahallesi sakinleriyle buluşmasında, kırsal kalkınma projesi çerçevesinde çiftçiye verdikleri destekleri anlattı, Hatay´daki

GÜNCEL 4.05.2022 14:36:07 0
Çiftçiye destekle köyden kente göç azaltılacak

Antakya/SES

HBB´den yapılan açıklamaya göre, köylülerin kendi topraklarından gelir elde etmesini sağlayarak, kente göçleri engellemeye çalıştıklarını belirten Savaş, “Hatay´da ekilmedik toprak bırakmayacağız. Çiftçileri her zaman desteklememiz lazım. Biz bu konuda elimizden geleni yapıyoruz. Çiftçiyi desteklemek için meyve, sebze, fide ve tohum dağıttık, ucuz ve kaliteli gübre desteğinde bulunuyoruz. Şimdiye kadar 11.800 aileye kırsalda destek verdik. Bu sayıyı 20 bine çıkarmayı amaçlıyoruz. Nerede ne ekilmesi gerekiyorsa onun üzerine çalışıyoruz' değerlendirmesini yaptı.
CHP Kırıkhan İlçe Başkanı Mustafa Sıraç ve yönetiminin de katıldığı Kırıkhan ziyaretlerinde Savaş´a eşlik eden Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur da, Suriye´deki gelişmeler ve genel ekonomik şartlar nedeniyle turist sayısında büyük düşüşler olduğunu söyledi. HBB tarafından düzenlenen EXPO 2021´e hükümet tarafından hiçbir destek gelmediğini anlatan milletvekili Güzelmansur, Hatay´daki ulaşım sorunlarına iktidarın çözüm üretmediğini iade etti ve “İlçeler arasındaki yolların yapımı Ulaştırma Bakanlığının görevidir. HBB, Antakya Serinyol´dan Arsuz Madenli´ye kadar yol açıyor. Kim Hatay´a hizmet üretirse başımızın tacıdır” dedi. Hatay Milletvekili Suzan Şahin de, 'Diğer büyükşehir belediyeleri gibi imkânlarımız geniş değil. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı iktidardan destek almadan, şehrin kendi bütçesiyle hizmetler yapıyor. İmkânsızlıklara rağmen iktidarın yapması gerekenleri Lütfü Savaş yapıyor. Başkanımız sadece çiftçiye destekle sınırlı kalmıyor, ülkenin bekasını da düşünüyor' açıklamasını yaptı. Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir ise, “Bizler sesiniz olmaya devam edeceğiz. HBB´nin her yerde kalıcı eserleri var. Birçok içme suyu şebekeleri yenileniyor. Altyapı çalışmaları tamamlanınca üstyapı çalışmaları da en kısa süre içerisinde başlayacak” diye konuştu.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00