Çıkarıyorum ama ´haklı neden yok´

MMK, 12 yıllık işçisini cep telefonuyla çıkardı

GÜNCEL 11.05.2022 15:30:59 0
Çıkarıyorum ama ´haklı neden yok´

İskenderun/SES

Dörtyol´da faaliyet gösteren ve dünyanın en büyük 30 büyük çelik şirketi arasında gösterilen Rus firması MMK (Magnitogorsk Iron & Steel Works) Metalurji Demirçelik Fabrikası, 12 yıllık işçisini, cep telefonuna gönderdiği mesajla çıkardı ve iş sözleşmesini ´haklı bir neden´ olmadan fesih ettiğini belirtti. MMK´nın aynı yöntemle 11 yıllık işçisi Eyüp Tapaldemir adlı işçiyi de çıkardığı ifade edildi. MMK´nın sahibi olan ve Rusya Devlet Başkanı Putin´e yakınlığı ile bilinen Rus oligarklardan Viktor Filippovich Rashnikov, Rusya-Ukrayna savaşında ABD ile Avrupa ülkelerinin bazı Rus oligarklarına uyguladığı yaptırım listesinde yer alıyor. MMK´nın sahibi Viktor Filippovich Rashnikov, dünyanın en büyük yatları arasında bulunan ´Ocean Victory´nin de sahibi.

Cep telefonu mesajıyla işten çıkarıldı
Özçelik İş sendikası İskenderun Şube seçimlerinde yaptığı tercih sonrası firmadan 12 yıllık işçisi Bülent Dalmaz adlı işçinin cep telefonuna gönderilen mesajda, Dalmaz´ın 4A kapsamında sigortalı olduğu ifade edilerek, 'Belirsiz süreli iş sözleşmesinin işveren tarafından haklı sebep bildirilmeden feshi nedeniyle 09.05.2022 tarihli işten ayrılış bildiriminiz işveren tarafından yapılmıştır. Sağlıklı ve güvenli günler dileriz' ifadesine yer verildi.
MMK Metalurji Demirçelik Fabrikasının haddehane bölümünde çalışan ve galvaniz hattı operatörü olarak görev yapan 12 yıllık işçi Dalmaz, haksız çıkarılmaya karşı yargı yoluna gitme kararı aldı ve bu kararını uygulamaya geçirdi. Avukatı ile görüşen işçi Dalmaz´ın, haksız işten çıkarmaya karşı işe iade davası açacağı öğrenildi.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,77%1,69
  • DOLAR

    32,38% -0,18
  • EURO

    34,76% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2433,87% -0,18
  • Ç. ALTIN

    3907,21% -1,74