Cilvegözü 2 gün kapalı

Türkiye Suriye sınırında bulunan Cilvegözü sınır kapısından 2 gün süreyle geçişlerin durdurulduğu bildirildi.

20.07.2017 10:48:06 0
Cilvegözü 2 gün kapalı

 

 

Hatay Valiliği´nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, sınır kapısının sıfır noktasında inşaat ve asfaltlama çalışmasından dolayı bugünden itibaren iki gün süreyle giriş ve çıkışlara kapatılacağı belirtildi.
Açıklamada, “Cilvegözü Kara Hudut Kapısında sınırın sıfır noktasında yapılan inşaat ve asfalt çalışmaları nedeniyle 20-21 Temmuz 2017 Perşembe ve Cuma günleri tır giriş-çıkışlarına, 20 Temmuz 2017 Perşembe günü ise yolcu giriş-çıkışlarına geçici süreyle izin verilmeyecektir” denildi.

Muhalif gruplar çatışıyor
Öte yandan Suriye yönetimine muhalif silahlı gruplardan Ahraru´ş Şam ve Heyet Tahrir Şam arasındaki çatışmaların, Cilvegözü sınır kapısının karşısındaki Babül Hava kapısına yaklaştığı öne sürüldü.
Suriye´nin kuzeyindeki İdlib vilayetini kontrol eden muhalif grupların 48 saatlik ateşkesin ardından Ahrar Şam´dan yapılan açıklamada Heyet Tahrir Şam´ın ateşkes şartlarına uymadığı belirtildi. Açıklama sonrası dün yer yer çatışmalar yaşandı. Heyet Tahrir Şam´ın Ahrar Şam´ın kontrol noktasına saldırdığı ve ele geçirdiği, Ahrar Şam´ın da Heyet Tahrir Şam kontrol noktalarında üstünlük sağladığı ifade ediliyor.
İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi´ne göre çatışmalar İdlib´den kasabanın güneydeki bölgelerine batısından doğusuna geniş alanlara yayıldı.
BBC Türkçe de Suriye İnsan Hakları Gözlemevi´ne dayandırdığı haberinde, Türkiye sınırında bulunan İdlib bölgesini kontrol eden İslamcı örgütlerin birbiriyle çatışmaya başladığını duyurdu. BBC Türkçe´nin haberi şöyle: “Bölgedeki en güçlü örgütlerden olan Heyet Tahrir el Şam ve Ahrar´uş Şam örgütleri arasında çıkan çatışmalarda savaşçıların yanı sıra iki sivilin de öldüğü bildiriliyor. Heyet Tahrir el Şam´da, El Kaide´den ayrıldığını açıklayan Nusra Cephesi de bulunuyor. Çatışmalar İdlib´in Türkiye sınırındaki kasabalarından güneydeki bölgelerine, batısından doğusuna kadar geniş bir alana yayılmış durumda. İki örgüt bu yılın başında da birbiriyle çatışmaya başlamış fakat sonrasında ateşkes ilan etmişti. SİHG, çatışmaların İdlib´de İslamcılar arasında görülen en sert çatışmalardan olduğunu söylerken, bölgedeki Batı destekli Özgür Suriye Ordusu´nun da Ahrar´uş Şam´u desteklediğini belirtti. Gözlemevi´ne göre çatışmalar, İdlib merkezinde bir eylemde Özgür Suriye Bayrağı açılması ve açan gruba ateş açılması sonrasında başladı. SİHG 12 Temmuz´da da İdlib´de Heyet Tahrir el Şam savaşçılarının çalıştığı bir tekstil fabrikasında büyük bir patlama meydana geldiğini, bubi tuzağıyla nedeniyle gerçekleşen saldırıda 8 kişinin öldüğünü, 18 kişinin de yaralandığını duyurmuştu.


Anahtar Kelimeler: Cilvegözü kapalı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57