Cilvegözü saldırısında karar

2013 Şubat´ta Reyhanlı´daki Cilvegözü Sınır Kapısı´nda düzenlenen ve 18 kişinin öldüğü, 24 kişinin yaralandığı bombalı saldırının davasında karar çıktı.

3.10.2017 10:23:09 0
Cilvegözü saldırısında karar

Bombalı saldırıyla ilgili yargılanan tutuklu iki sanık 19 kez ağırlaştırılmış müebbet, 24 kez 13 yıl hapis ile 8 yıl ve 100 bin lira para cezasına çarptırıldı; tutuksuz 2 sanığın da beraatine karar verildi.

Antakya´daki Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında, Suriyeli tutuklu sanıklar Yusuf B. ve Ahmet B. adlı kardeşler ile tutuksuz sanık Rahmi B. ve sanık avukatları katılırken, tutuksuz sanık İsmail Z. ise duruşmaya gelmedi.
Cumhuriyet savcısı davaya ilişkin yaptığı mütaalasında, sanıkların eylemleriyle devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmayı amaçladığını, eylemin Suriyeli muhalif kişilerin ikmal yollarını kesmeye yönelik olsa da ülke içerisinde kargaşaya yol açmaya ve bu terör ortamı içerisinde ülkenin birlik ve bütünlüğünü bozmaya, ülkede yaşayan Suriyelilerle Türk vatandaşlarını karşı karşıya getirmeye çalıştığını belirtip, sanıkların yasada ön görülen oranlarda cezalandırılmasını talep etti. Tutuklu sanıklar Yusuf ve Ahmet B. adlı kardeşler ise tercüman aracılığıyla verdikleri savunmalarında suçlamayı kabul etmeyip, tahliyelerini istedi.
Mahkeme heyeti, Ahmet B. ve Yusuf B.´yi 'devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma' suçundan 1 kez ağırlaştırılmış müebbet, 'Bombalama suretiyle adam öldürme' suçundan 18 kez ağırlaştırılmış müebbet, 'Bombalama suretiyle adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 24 kez 13 yıl hapis cezası, 'Patlayıcı madde bulundurmak' suçundan da 8 yıl ve 100 bin lira idari para cezasıyla cezalandırılmalarına karar verdi. Mahkeme, tutuksuz sanıklar R.ı ile İsmail Z.´nin de beraatine karar verdi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00