“Cilvegözü´ndeki sınırlama düzeltilmeli”

Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Dr. Necmettin Çalışkan, Gaziantep Karkamış ve Kilis Öncüpınar sınır kapılarından ihracat yapılabilmesine karşın Reyhanlı Cilvegözü sınır kapısına kısıtlama getirilmesini anlams?

8.08.2017 12:23:28 0
“Cilvegözü´ndeki sınırlama düzeltilmeli”

 

SP GİK Üyesi Dr. Necmettin Çalışkan, Reyhanlı belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ile Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu´nu ziyaret etti. Saadet Partisi İl Disiplin Kurulu Başkanı İsmet Uğur Okay, İl Başkan Yardımcısı Serdar Özal, Reyhanlı İlçe Başkanı İbrahim Göçmez ve bazı partililer eşlik ettiği ziyaretlerde Cilvegözü sınır kapısındaki sorunlara da değinen Çalışkan, Cilvegözü´nden TIR´ların geçişine izin verilmemesinin doğrudan Hatay halkının cezalandırılması, mağdur olması gibi bir sonuç doğurduğunu kaydetti. Çalışkan, “Umuyorum bu kısıtlama geçici bir uygulamadır ve kalkar. Aksi takdirde bu uygulama kabul edilemez. Bu uygulama ile sınırın öte yanındaki insanlar değil Hatay halkı, Reyhanlı esnafı, tüccarı cezalandırılmış oluyor, halkımız mağdur oluyor” şeklinde konuştu.

Sınır kapısının kontrolü el değiştirmişti
Bilindiği gibi Hatay Valiliği inşaat ve asfaltlama gerekçesiyle 20-21 Temmuz tarihleri arasında Cilvegözü´nden geçiş yapılmayacağını açıklamasına karşın, halen Türkiye sınırı yakınında yer alan Babel Hava Sınır Kapısı ve bölgesindeki olumsuz güvenlik koşulları nedeniyle Cilvegözü Sınır Kapısı´ndan insani yardım, gıda, ilaç, temizlik maddeleri dışında malzeme taşıyan TIR´ların geçişine müsaade edilmiyor. Getirilen sınırlandırmanın süresi ile ilgili de açıklama yapılmadı. Cilvegözü Sınır Kapısı´nın Suriye tarafındaki Babül Hava kapısı arasındaki tampon bölgede asfaltlama ve inşaat çalışması dolayısıyla 20 Temmuz´dan itibaren TIR ve yolcu giriş çıkışlarına kapatıldığı açıklaması öncesi Suriye yönetimine muhalif silahlı gruplardan Ahraru´ş Şam ve Heyet Tahrir Şam arasındaki çatışmalar, Cilvegözü sınır kapısının karşısındaki Babül Hava kapısına yaklaşmıştı. Çatışmaların ardından kapının kontrolüyle ilgili de gruplar arasında görüşmeler sürdürülmüş, kapı denetimi gruplar arasında el değiştirmişti.

Şanverdi iş merkezi projesini tanıttı
Çalışkan´ın ziyaretinde kente ilişkin çalışma ve projelerle ilgili bilgi veren Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Reyhanlı´da inşaatı devam eden iş merkezi bünyesinde, 113 iş yeri ile beraber 2017´nin Kudüs yılı olması nedeniyle Mescid-i Aksa´da bulunan Kubbet-üs Sahra Camisi´nin benzerini Reyhanlı´da yapacaklarını ifade etti.

Zaroğlu´ndan ‘hizmet´ değerlendirmesi
Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu, Çalışkan ve beraberindeki heyetin ziyaretinde odanın çalışmaları ve ihracatçıların sorunlarını paylaştı. Hizmet binası yapımına verilen desteğe dikkat çeken Zaroğlu, “Reyhanlı Ticaret Odası hepimizin. Üyelerimizin verdiği yetkilerle hizmet etmeye çalışıyoruz. Oda´nın gelirlerini boşa harcamadan hizmete dönüştürme gayreti içerisindeyiz. Bu hizmet binamız, meclis üyelerimiz ve yönetimimizle birlikte Reyhanlı´mıza bir katkıdır. Tüm üyelerimize teşekkür ederiz. Değerli iş adamı Dr. Necmettin Çalışkan´a da katkıları için teşekkür ediyorum” dedi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00