Çimentoya bilgilendirme spor salonunda

Hassa´da yapımı planlanan çimento fabrikası ile ilgili bilgilendirme toplantısı Hassa Kapalı Spor salonunda gerçekleştirildi.

GÜNCEL 6.04.2018 10:19:18 0
Çimentoya bilgilendirme spor salonunda

 

Sadet Berkyürek/SES
Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, işsizlik gerekçesiyle ve izinleri alınmak üzere yatırıma ‘evet ‘diyeceklerini belirtirken, İskenderun Çevre Koruma Derneği adına yatırımın yaratacağı kirliliğe dikkat çeken Nermin Yıldırım Kara´ya İskenderun ve çevresindeki kirliliği hatırlattı.
Entegre Çimento Fabrikası, Hammadde Sahaları ve Hazır beton Sitesi yatırımının Hassa´da 176 bin 110 metrekarelik alanda kurulması planlanıyor. 300 kişinin istihdamının öngörüldüğü yatırımla ilgili Hassa Kapalı Spor Salonunda yapılan halkın katılım toplantısı Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, mahalle muhtarları, siyasi parti yöneticileri, oda temsilcileri ve yöre sakinlerinin yoğun katılımıyla dikkat çekti. ‘Fabrika istiyoruz´ talebiyle gelenler çocuklarına iş imkanı doğacağını ifade ederken, çimento fabrikası için seçilen alanla ilgili sıkıntıya da dikkat çekildi. Dün saat 10.30´da başlayan toplantı, yoğun katılım nedeniyle 14.30 sıralarında tamamlandı.

Kara: Zeytinde verimi düşürür
Ülkedeki işsizliğin üretim ile tarımın desteklenmesiyle çözülebileceğini belirten İskenderun Çevre koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara, toplantıda çimento fabrikalarının enerji olarak kömür kullandığına dikkat çekti. Kara, “Çimento fabrikaları yüksek düzeyde kirletici özelliği olup en önemli çevresel etkisi de hava kirliliğidir. Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan sanayi kaynaklı hava kirliliği yönetmeliğinde kirletici vasfı en yüksek tesisler kapsamında değerlendirilmiştir. Emisyon etkisinin olduğu alanlarda ağır metal kirliliği vardır.
Çimento tozu vücudumuza solunum ve sindirim sistemi yoluyla alınır. Çanakkale´de yapılan araştırmada fabrikaların bacasından çıkan tozların çevredeki zeytin ağaçlarının yapraklarının yapısında bozulmalara meyve sayısında ve verimliliğinde azalmalara yol açtığı belirtilmiştir” uyarısında bulundu.

Başkan Demirel´den izin şartı
İÇKD Başkanı Kara´ya İskenderun ve çevresindeki sanayi yatırımlarını, yarattığı çevre sorunlarını hatırlatarak, “İskenderun´da ölüyor musunuz?” şeklinde yaklaşan Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, işsizliğin kentteki gençleri ışarıya ittiğini vurguladı. Kentin verdiği göçe de dikkat çeken Demirel, Çimento fabrikasının ilçeye kurulmasınının ‘hayırlı olacağını´ düşündüklerini söyledi. Demirel, bu yatırıma gerekli izinler alınarak gelinmesi durumunda ‘evet´ diyeceklerini söyledi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57