Çıraklık okulu artık zorunlu eğitim kapsamında

Çıraklık Eğitim merkezi olarak bilinen Mesleki Eğitim Merkezlerinin örgün eğitim kurumları olarak hizmet vereceğini anlatan İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, çıraklık eğitimindeki değişikliği milli eğitim tarihindeki en önemli

18.07.2017 10:47:32 0
Çıraklık okulu artık zorunlu eğitim kapsamında

Sadet Berkyürek/SES

İskenderun Mesleki Eğitim Merkez Müdürlüğü ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası´nın ev sahipliğinde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, çıraklığın yasal düzenleme ile zorunlu eğitim kapsamına alındığını belirtti.
Belen, Arsuz, Payas, Dörtyol ve Erzin´den ortaokul müdürleri ve rehber öğretmenlerinin de katıldığı tanıtım toplantısında Karahan, çıraklığa giden öğrencinin hem okuyacak, hem aile bütçesine katkı sağlayacağını, aynı zamanda da esnafın çırak ihtiyacının karşılanacağını ve esnafa bununla teşvik ve destek çıkılmış olacağını da dikkat çekti. Karahan, şu bilgileri paylaştı: “TEOG tercihlerinde çocuklarımızın karşısına bir tercih daha çıkacak. O da Mesleki Eğitim Merkezi. Öğrenci, Mesleki Eğitim Merkezini tercih ettiği zaman istediği alanda bir ustanın yanına çırak olarak verilecek. Bu çocuğumuzun sigortası devletimiz tarafından karşılanacak, iş kazalarına ve iş güvencesi olarak. Yani esnafımız ayrıca bir sigorta yapmayacak. İkincisi esnafımızın çocuğa ödemek zorunda olduğu asgari ücretin üçte birinin, üçte ikisini de yine esnafa devlet ödeyecek. 4 yılın sonunda öğrencimiz aynı zamanda Meslek Lisesi diploması alacak. Eğer öğrenci istiyorsa üniversiteye devam etme şansı olacak.”

Yıldırım: Bilgilendirmeyi sürdürüyoruz
İskenderun Ticaret ve sanayi Odası Salonu´da düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan İskenderun Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Vekili Yusuf Yıldırım da bölgedeki tüm rehber öğretmenlere, ortaokul müdürlerine mesleki eğitimin tanıtım ve faaliyetleriyle ilgili bilgilendirmeyi sürdürdüklerini söyledi.
Yıldırım, Erzin Arsuz arasındaki işletmelere 30 yıl içerisinde 1987´den günümüze 10 bin 500 kalfalık belgesi, 8 bin 500 ustalık, 3 bin usta öğretici belgesi verildiğini de sözlerine ekledi.

Yılmaz: Çırak ihtiyacı için fırsat

Mesleki eğitime yönelik faaliyetlerin işsizlik ve istihdama yönelik önemli adımlar olarak kabul ettiklerini ifade eden İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent H. Yılmaz, bu faaliyetleri Oda olarak desteklediklerini ifade etti. Yasal düzenlemeyi öğrencilerin hem eğitimlerini tamamlamaları hem meslek sahibi olmamaları açısından fırsat olarak gördüklerinin de sözlerine ekleyen Yılmaz, çırak ihtiyacına da cevap verilmiş olacağını kaydetti.

Fırat: Suriyelilerden başka çırak bulamıyoruz

Çıraklık eğitimiyle ilgili pratiği ‘hem maaş alacaksın, hem diploma alacaksın, hem de meslek sahibi olacaksın´ şeklinde özetleyen Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (HESOB) 2.Başkanı Uğur Fırat, geniş kesimlerin bilgilendirilmesi amacıyla odalarla birlikte muhtarlara da görev düştüğünü söyledi. Oda, muhtar ve ailelerin işbirliğinin gençlere yönelik uyuşturucu dahil tehditlerin önlenmesine yönelik olacağını kaydeden Fırat, “Suriyelilerden başka çırak bulamıyoruz. İşin özü ülkemizde artık kalifiye eleman bulamıyoruz. Eskisi gibi sanatkar bulamıyoruz. Burada hepimize iş düşüyor” diye konuştu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00