Çirkin: Vatandaş bu faturayı ödeyemez

İYİ Parti Hatay Milletvekili A. Şefik Çirkin, kenttin yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik dağınıklığa ve hükümetin sorumluluğuna dikkat çekti, faturalar konusunda uyardı.

SİYASET 20.06.2023 22:51:00 0
Çirkin: Vatandaş bu faturayı ödeyemez

 

 

İyi Parti Hatay Milletvekili A. Şefik Çirkin, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada deprem mağduru kentte yurttaşın gönderilen faturaları ödeyemeyeceğini, konuya hükümetin el atmasının zorunlu olduğunu söyledi.

Su dahil temel ihtiyaçlar konusundaki koşulları da eleştiren Çirkin, “Hiçbir iktidar, hiçbir hükümet vatandaşına zulmetmez, zulmetmek de istemez ancak bir disiplinsizlik, bir dağınıklık söz konusu” dedi. “Vatandaşın ödeyecek gücü yok” diyen Çirkin, başta elektrik olmak üzere hükümetten faturaların terkininin sağlanması gerektiğini belirtti.

Çirkin, şunları kaydetti: “Öncelikle bu elektrik konusu üzerinde birkaç cümle söylemek istiyorum: Elbette ki dert sadece bu değil. Ben, "Maraş depremi" diye anılan ama en büyük yıkımın olduğu Hatay'dan ve Antakya'dan bir kardeşiniz olarak karşınızda bulunuyorum. Elektrik de çok önemli bir mesele, vatandaşın bunu ödeyecek gücü yok. Hükûmetimiz başta güzel bir tedbir alarak 6 Şubat'a kadar olan faturaların terkin edilmesini sağladı ancak şimdi taksitle de olsa yeniden fatura göndermeye başladı ve bundan sonra da aylık faturalar devam edecek. Bu sübvanse edilmeli yani vatandaşın fatura ödeyecek, elektrik parası ödeyecek hâli yok ve ben olacağı, siz değerli iktidar milletvekillerine ifade edeyim; ödemeyecek, ödeyemeyecek. Ve bunun sonunda hep birlikte yeniden bir kısım tedbirler, bir kısım aflar getirmek zorunda kalacağız.

Haşere, sinek ve su sorununa da dikkat çeken Çirkin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sinek, haşere, böcek; Hatay'ı bitirmiş, vatandaşlar bizar olmuş, bununla ilgili mücadele yetkisi Büyükşehir'de, Büyükşehir'e sorarsanız "Benim elimde imkân yok." diyor, küçük şehirlere, ilçe belediyelerine atıyor, ilçe belediyelerinin de gerçekten böyle bir gücü yok. Devlet anadır, devlet yeri geldiğinde babadır. Bu konuda Hükûmetin bir el atması ve vatandaşı bu dertten kurtarması, Hatay'ı deprem şartları hariç daha da yaşanılır bir hâle getirmesi zaruridir. Hiçbir iktidar, hiçbir hükümet vatandaşına zulmetmez, zulmetmek de istemez ancak bir disiplinsizlik, bir dağınıklık söz konusu.”

Konuşma süresine eleştiri

Araştırma önergeleri üzerinde konuşmaların geçmiş dönemlerde 10 dakika ile 3 dakikaya düşürülmüş olmasını da eleştiren Çirkin, Meclis Başkanlığından hızlı konuşma kursu talebinde bulundu. Çirkin, “Bizim dönemimizde on dakikaydı, şimdi üç dakikaya düşmüş; bu üç dakikada ne anlatabilirsek anlatacağız. Ancak Meclis Başkanlığından ricamız, bütün milletvekillerini televizyon spikerleri gibi hızlı konuşma kursuna tabi tutsunlar ve biz de bu kabiliyetle burada dertlerimizi ifade edebilelim” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: Çirkin: Vatandaş faturayı ödeyemez

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19