Cırtıman´ın ´eğitim´ sorunu

Mahalleye taşımalı eğitim servisi bu yıl verilmedi. 120 öğrenci okulsuz

GÜNCEL 23.09.2018 11:56:08 0
Cırtıman´ın ´eğitim´ sorunu

İskenderun´un Cırtıman mahallesinde taşımalı eğitim kapsamında mahalleye öğrenci servisi verilmemesi üzerine ilk, orta ve lise öğrencileri okula gidemiyor. 120 öğrenci okulsuz.

Dün İskenderun kaymakamlığına giden mahalle sakinleri, taşımalı eğitim kapsamında servis talep etti, ancak yetkililerin ´servis yok´ dediğini belirtti.

Akın Bodur/İskenderun
4+4 ´zorunlu eğitim´ olmasına karşın İskenderun´un kırsalında bulunan ve daha önce köy olup, Hatay´ın büyükşehir belediyesi olmasıyla mahalleye dönüştürülen Cırtıman´da, ´ taşımalı eğitim´ kapsasında bu yıl servis verilmemesi üzerine 120´ye yakın öğrencinin okula gidemediği belirtildi. Cırtıman sakinleri dün İskenderun Kaymakamlığına giderek, soruna çözüm bulunmasını istedi ancak yetkililerin ´servis yok´ dediğini söyledi.

mahallesi servis istedi
Geçen yıl Cırtıman mahallesinde okuyan öğrenciler için ´taşımalı eğitim´ kapsamında sekiz servis bulunduğunu ancak bu yıl hiç servis verilmediğini ve var olan servislerin iptal edildiğini beliten mahalle sakinleri, 'Çevremizdeki Sakıt mahallesi ve diğer mahallelere taşımalı eğitim kapsamında sevis var ama Cırtıman´a yok. Bu yıl servis verilmedi' dedi.
İskenderun Kaymakamlığına giden ve sorunlarını anlatan, gazetemize de bilgi veren Cırtıman sakinlerinden Mustafa Çilingir, 'Mahalleden okullara servis yok. Peki çocuklar nasıl okula gidip gelecek? Evlerle okul arasındaki mesafe 2 kilometre ile 5.400 metre. Yağmurda çamurda ya da sıcaklarda nasıl gidilecek' diye sordu.

'Çocuklarımız okula gidemiyor'
Özlem Erdal da şunları söyledi: 'Sekiz-dokuz yıldır mahalleden okullara taşımalı eğitim servisleri vardı. Çocuklarımız bu yolla okula gidiyorlardı. Bu yıl servisi iptal etmişler. Çocuklarımız zor durumda. Benim üç çocuğum okula gidiyor. Her evden iki-dört çocuk okula gidiyor. Bu nasıl olacak?'
Aynı mahalle sakinlerinden olan ve torunlarının taşımalı eğitim kapsamında servis olmaması nedeniyle okula gidemediini anlatan Mustafa Şengül ise 'Torunum, İskenderun demirçelik Anadolu Lisesine gidiyor. Servis ücreti olarak bizden 300 lira istiyorlar. Çocuğa harçlık mı vereceğiz, servise ücret mi? Mahalledekilerin zaten çoğu ya emekli ya da asgari ücretli çalışanlar' dedi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23