Çitçi borcunun yapılandırmasına önerge

Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, çiftçilerin Ziraat Bankası ile Tarım Kredi kooperatiflerine olan borç faizlerinin silinip, ana paralarının yeniden yapılandırılması için bir çalışma olup olmadığını önergeyle parlamentoya taşıdı.

SİYASET 2.12.2020 16:17:47 0
Çitçi borcunun yapılandırmasına önerge

Akın Bodur/İskenderun

Milletvekili Tokdemir, TBMM Başkanlığına verdiği, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği önergesinde, '2019 yılı verilerine göre çiftçi kayıt sistemine kayıtlı 2 milyon 260 bin çiftçinin bankalara yaklaşık 125 milyar, kooperatiflere ise 11 milyar liralık tarımsal kredi borcu bulunmaktadır. Bu borcun, salgın sürecinin de etkisiyle çok daha yukarılara çıkacağı aşikâr. Şayet ülke olarak tarımsal üretimimizi sürdürebilir kılmak istiyorsak salgın, kuraklık, doğal afetler gibi başkaca olağandışı süreçlerde ihtiyaç duyulacak gıdaya ve temel gıda hammaddesi olan tarımsal ürünlere erişimde sorun yaşamamak istiyorsak, ivedilikle üreticilerimizin sırtındaki ağır borç yükünü ortadan kaldırmak zorundayız' ifadesine yer verdi.

Bakana hangi soruları yöneltti?
Milletvekili Tokdemir, Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği önergesinde şu sorulara yer verdi: 'Çiftçilerimizin Ziraat Bankası ile Tarım Kredi kooperatiflerine olan borçların faizlerinin silinerek, borç anaparalarının yeniden yapılandırılması hususunda bir çalışma söz konusu mudur? Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez birliğinden ve Ziraat Bankasından aldıkları kredilerin ne kadarı icraya intikal etmiştir? Hükümetiniz veya bakanlığınızca çiftçi borçlarının yeniden yapılandırılması veya ertelenmesi konusunda bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?'

 


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29