Çocuk ve kadın istismarına tepki

Çocuk istismarına karşı tepkiler sürüyor.

GÜNCEL 30.04.2019 10:58:29 0
Çocuk ve kadın istismarına tepki

Nesrin Geyik/İskenderun

 İskenderun´da Kadın ve Çocuk İstismarına Karşı Motorcu Hareketi, yaptığı açıklama ve etkinlikle tepki gösterdi. Gümüş kanatlar, Anatolian soldiers, Türk chopper, Sons of satürn ve Turk Riders grubunun destek verdiği etkinlikte, İskenderun Kadın ve Çocuk İstismarına Karşı Motorcu Hareketi adına açıklama yapan Bilal Kurt, kadın ve çocuklara yönelik insanların yanlış tutumları ve bakış açılarından biri olan kadın ve çocuk istismarın ülkede tepki verilmesi gereken önemli bir olgu olduğunu belirtti. Kurt'Toplanma sebebimiz; istismara sessiz kalmayarak tepkimizi ortaya koymaktır. İstismar sadece cinsel değil psikolojik olarak ta rahatsız edici bir durumdur. Bu travmalara maruz kalan insanlar tüm yaşamları boyunca istismarın etkisinde kalırlar. Ülkemizin her ilinde her gün sayısız kadın ve çocuk fiziksel, psikolojik, ve cinsel istismara maruz kalmaktadır. Çocuklara armağan edilmiş 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gibi önemli bir günde İstanbul´da yaşanan üzücü olay insanlık andına utanç verici bir durumdur. Küçücük savunmasız bir çocuğa bunları yapanlar en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Her gün yaşanan istismarlara karşı dur demenin tek yolu; bilinçli insanlar, bilinçli çocuklar ve bilinçli toplumdur. Çocuklarımıza bu tarz davranışlara maruz kaldıklarında ne yapmaları gerektiği öğretilmelidir. Biz yetişkinlere düşen görev ise şahit olduğumuz ya da şüphelendiğimiz durumlarda sessiz kalmayıp müdahale etmektir' dedi.
Eğitim Sen Hatay Şubesi üyesi kadın eğitimciler de, çocuk istismarlarına ´Çocuklara adalet istiyoruz´ açıklamasıyla tepki gösterdi. Son 10 yılda ülkede çocuk istismarı, çocuklara yönelik şiddet, taciz ve tecavüz olaylarında artış yaşahdığını ifade eden Eğitim Sen Hatay Şubesi Kadın Sekreteri Pelin Akbaş Yeşil, Antakya´daki Köprübaşı´nda yapılan açıklamada şöyle konuştu: 'Eğitim öğretim sistemini değiştiriyoruz deyip 4+4+4 sistemi getirilirken, bu sistem çocuk gelinlerin sayısını arttırmıştır. Gerici, cinsiyetçi bir eğitim sistemine ‘hayır´ diyen bizlere yönelik her türlü baskı, soruşturma ve cezalar uygulanmıştır. Suriyeli çocuklar evlendirildiğinde, sorumlular hakkında hiçbir cezai yaptırım uygulanmamıştır. Cezasızlık, daha fazla tacizin, tecavüzün, katledilmenin önünü açmaktadır. Eğitimde 4+4+4 uygulamasına geçilmesiyle yaklaşık 2 milyon çocuk örgün eğitim dışında kalmış, çocuk yaşta evliliklerin basit bir ‘sonuç´ olmadığı, bir zihniyetin yansıması ve bilinçli bir şekilde izlenen bir politikanın ürünü olduğu bugün bir kez daha görülmektedir. Müftülere nikâh kıyma yetkisi veren ve nüfus hizmetlerinde değişiklikler getiren yasa, çocukları her türlü istismara açık hale getirmiştir. Çocuklara yönelik her türlü adaletsizlik ve cinsel saldırı karşısında mücadelemiz sürecektir.'
Türkiye Kamu-Sen Hatay Temsilcisi Hayrettin Şahin ise İstanbul´da 5 yaşındaki bir kız çocuğuna yönelik cinsel taciz olayına tepki gösterdi ve yapılacak yasal düzenlemelerle bu vahşeti yapanlara en ağır cezaların verilmesini istedi. Şahin, 'Çocuklara uzanan kirli ve iğrenç ellerin kırılması, toplumun içinde insan kılığında dolaşanların cezalarını en ağır biçimde çekmesi için gerekli adımlar bir an önce atılmalı ve toplumun beklentilerine cevap verilmelidir. Körpecik yavrularımızı bu iğrenç sapık ruhlu insan müsveddelerine karşı korumak hepimizin görevidir' açıklamasını yaptı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00