Çocuklar için bisiklet istasyonu

Depremden etkilenen bölgelere çocukların ortak kullanımı için bisiklet istasyonları kurma hazırlığı başladı. Proje Hatay’dan başlatılıyor

HATAY 13.06.2023 13:10:00 0
Çocuklar için bisiklet istasyonu

Uluslararası gönderim, kurye hizmetleri ve taşımacılık alanında hizmet veren DHL Türkiye, kurduğu sanal bisiklet istasyonu ile çalışanların harcadığı enerjiyi depremzede çocukların yararına kullanacak ve depremden etkilenen tüm şehirlere sanal bir rota ile ulaşacak. Çocuklara eğlenceli bir ortam sunmak istediklerini kaydeden DHL Global Forwarding Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Direktörü Burak Ertuna, “Biz burada çocuklar için bisiklet tamiri, bisiklet sürüş tekniklerini öğretiyoruz. Amacımız çocukların odaklarını biraz depremin gerçeğinden alıp farklı bir yere getirmek. Onlara daha eğlenceli bir ortam sunmak” dedi.

Şirketin Türkiye merkez ofisine kurduğu sanal bisiklet istasyonu ile çalışanları da işin parçası haline getiriyor. Bu istasyonda pedal çeviren DHL çalışanları, depremden etkilenen tüm şehirlere sanal bir rota ile ulaşacak. Bu sayede DHL çalışanlarının harcadığı enerji ile orantılı, Hatay’dan başlanarak, depremden etkilenen bölgelere özellikle çocukların ortak kullanımı için bisikletler bırakılacak ve bisiklet istasyonları kurulacak.

Projeyi ilk olarak Hatay’da başladıklarını ve önümüzdeki günlerde diğer deprem bölgelerinde de sürdüreceklerini Ertuna, projeye ilişkin şu bilgileri paylaştı: “Biz burada çocuklar için bisiklet tamiri, bisiklet sürüş tekniklerini öğretiyoruz. Amacımız çocukların odaklarını biraz depremin gerçeğinden alıp farklı bir yere getirmek. Onlara daha eğlenceli bir ortam sunmak. Bunun dışında depremin ilk gününden beri insanların telefonlarını şarj edebilecekleri, içme suyuna ulaşmaları gibi sorunlar vardı. Bunun içinde Mobil Yeşil Enerji Modülleri yaptık. Bunların içinde su ve telefon şarj üniteleri var. Bunlar güneş panelleriyle beslenerek gece etrafını aydınlatabiliyor. Ultra UV filtreleriyle şebeke suyunu içilebilir hale getiriyor. Amacımız yardımcı olmak, insanları bir nebze hayatlarını kolaylaştırmak.”


Anahtar Kelimeler: Çocuklar bisiklet istasyonu

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19