Çocuklara ´şenlikle hediye´

Arsuz´da belediye ile Arsuz Gönüllüleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle 'Çocuk şenlikleri ve hediye dağıtımı' etkinliği düzenlendi.

GÜNCEL 8.01.2020 10:37:00 0
Çocuklara ´şenlikle hediye´

Akın Bodur//İskenderun

 Etkinlikle, ekonomik durumu iyi olmayan çocukların eğlenmeleri sağlanmaya çalışıldı ve hediye paketleri verildi. Arsuz Nikâh Salonunda gerçekleşen şenliğe, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Hatay Milletvekili Suzan Şahin, CHP Arsuz İlçe Başkanı Mahmut Şirin ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.
Beykoz Eğitime Destek Derneği´nin katkısıyla gerçekleştirilen çocuk şenliği ve hediye dağıtı etkinliğine katılan Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, sivil toplum kuruluşlarının önemli olduğunu ve önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade etti. Türkiye gibi sosyal ve ekonomik dağılımın çok farklı olduğu ülkelerde sivil toplum kuruluşlarının, yardımlaşma, dayanışma ve tanıtım amacıyla kurulduğunu anlatan Güven,'Bu kuruluşlar, çÇok önemli fonksiyonlar sağlıyor. Arsuz´da da, Arsuz Gönüllüleri Derneği kuruldu. biz de, sosyal belediyecilik amacıyla, onlarla birlikte, belediye ve dernekler aracılığı ile bu tür hizmetleri yerine getireceğiz. Bu bir eğlence, eğitim şöleni' değerlendirmesini yaptı. Arsuz gönüllüleri olarak, bir grup gönüllü ile birlikte var olduklarını belirten belediye başkanı Güvenin eşi Behice Güven de 'Arsuz gönüllüleri olarak hep vardık. Fakat resmi hüviyetimizi yeni kazandık ve etkinliklerimizi de yayımlamaya başladık, bundan sonra da devam edecek. Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven´in en çok önem verdiği kadın ve çocuk konusu bizim de önceliğimizdir. Bizim için kadın ve çocuk çok önemli. Çünkü çocuklar geleceği inşa edecek. O mimarları da anneler yetiştirecek. Dolayısıyla kadının önemi çok çok büyük. Erkeklerin katkısı yadsınamaz tabi ama ne yazık ki ülke koşulları içerisinde kadın ve çocukların daha çok yardıma gereksinimi var. Dernek olarak elimizden geldiği şekilde, imkânlar dâhilinde bunlarla uğraşmayı düşünüyoruz. Her türlü kültürel, sosyal yardım ve etkinlikleri yapmaya çalışacağız. Birinci etap olarak yaptığımız çocuk şenliği, Kale Mahallesinden Gökmeydan Mahallesine kadar 23 okulu kapsamaktadır. İkinci etabı da 11 Ocak Cumartesi günü yapmayı düşünüyoruz. Bu etap, Gökmeydan´dan Karaağaç´a kadar 20 okulu kapsayacak. Çocuklarımızı sevindirmek için şenlik şeklinde yapıyor, ardından çocuklara hediyelerimizi sunuyoruz' dedi ve dağıtılan hediyelerin Beykoz Eğitime Destek Derneğinden sağlandığını söyledi.

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57