Çocuklara yönelik uluslararası proje

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Denizciler mahallesindeki Mustafa Kemal İlkokulu´nun hayvanlara yönelik yürütülen proje hakkında okul öncesi öğretmeni Rukiye Akyol´dan bilgi aldı ve başarı diledi.

GÜNCEL 29.12.2021 16:36:36 0
Çocuklara yönelik uluslararası proje

İskenderun/SES

Projenin, 'We Add Value to Stem With Animals' adı altında yürütülen uluslararası bir eTwinning projesi olduğu ve Türkiye, Kuzey Makedonya, Estonya, Litvanya, Letonya, Malta ve Ürdün´den 21 eğitimcinin katılımıyla yürütülüp, 4-10 yaş grubunu kapsadığı ifade edildi. Proje kapsamında hayvanlardan stem öğrenmeye yönelik 3 ana temayla; ´Karada yaşayan hayvanlar, suda yaşayan hayvanlar ve uçabilen hayvanlar´ temasıyla yapılan çalışmalarda öğrencilerin hayvanları inceleme fırsatı bulup, problemlerine çözümler aradığı ifade edildi.
´Tavşan ve kaplumbağa´ hikayesinden yola çıkarak, kaplumbağanın daha hızlı gitmesini sağlayacak bir alet tasarlamalarının yanı sıra sokak hayvanlarını koruyan bir gönüllü tarafından çevrimiçi olarak hayvanların sorunları ve buna çözüm olarak neler yapılabileceği konusunda bilgilendirme yapıldığı belirtilen kaymakamlık açıklamasında şunlara yer verildi: 'Denizlerin aşırı kirlenmesi ve bazı deniz türlerinin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalması göz önünde bulundurularak, çevre mühendislerinden çevrimiçi eğitim almak suretiyle deniz kirliliğinin sebepleri ve sonuçları hakkında bilgilenmenin yanı sıra denizler temizleyecek aletler tasarlama fırsatı da bulundu. Yüksek bina ve yapılar nedeniyle göçmen kuşların rotalarını kaybetme ve binalara çarpıp ölme tehlikesiyle karşı karşıya kalmalarına karşı da yatay bina yapılarak uçan hayvan türlerine yardımcı olabilecekleri görmeleri sağlandı ve yapılan tasarımların üstüne göçmen kuşlar için yuva yapılması öğrenildi. Belgeselci ve kuş gözlemcisi tarafından da çevrimiçi olarak öğrenciler ve velilere göçmen kuşların yaşamlarına yönelik bilgilendirme yapıldı. Söz konusu projeye dair yürütülen çalışmalar neticesinde öğrenciler erken çocukluk çağında stemle tanışma fırsatı buldu, okul hayatının ilk basamağında katıldıkları proje vesilesiyle de bilime ilgi duyan, araştıran, inceleyen, tasarlayan bireyler olarak yetişebilmelerine katkıda bulunuldu.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19