“Çocuklarımıza mirasımız sevgi kültürü olacak”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Anadolu´da birçok renk iç içe girmiş. Biz bunu Hatay´da yoğun biçimde yaşıyoruz. Atalarımızdan aldığımız bu sevgi kültürünü çocuklarımıza miras bırakacağız” dedi.

HATAY 25.04.2021 15:48:06 0
“Çocuklarımıza mirasımız sevgi kültürü olacak”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Halk TV´de yayınlanan Görkemli Hatıralar adlı programın canlı yayın konuğu oldu. Halk müziği sanatçısı Sadık Gürbüz, Asım Kuzuluk ve Neyzen Servet Baybo´nun da yer aldığı programda siyaset, sanat, kültür ve spor konuşuldu.

ABD Başkanı Joe Biden´ın 1915´te yaşananları “soykırım” nitelendirmesini değerlendiren Başkan Savaş, “Anadolu´da birçok renk iç içe girmiş. Biz bunu Hatay´da yoğun biçimde yaşıyoruz. Atalarımızdan aldığımız bu sevgi kültürünü çocuklarımıza miras bırakacağız. Devletler tarih yapar, tarihçiler tarih yazar. Birinci Dünya Savaşı yıllarında, Osmanlının kendini var etme sırasında, birçok şey yaşanmış olabilir ancak kimse bunu Türkiye Cumhuriyeti´ne mal edemez. Bu kaos sürecinin temcit pilavı gibi her sene önümüze getirilmesini yanlış buluyorum. Bırakalım bunu tarihçiler konuşsun. Devletlerin kendi menfaatleri uğruna bu konu hakkında yorum yapması bizi bağlamaz. Biz tüm renklerimizle burada mutlu, huzurlu ve özgür yaşıyoruz” diye konuştu.

“Yüzümüzden gülümsemeyi eksik etmiyoruz”

İyi ve doğru atılan adımların devrim niteliğinde olduğunu ve belediye başkanlığı görevinde hep bunu yaptığını söyleyen Savaş, şöyle konuştu: “Devrimi kimin yaptığından ziyade insanlığa katkısının olup olmadığı önemlidir. Doğru yolda olanın yanında olmak ve herkesi olduğu gibi kabul etmek önemlidir. Biz Hatay´da bunu yapıyor ve yüzümüzden gülümsemeyi eksik etmiyoruz.”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Hatay konusunun görüşüldüğü programın ikinci bölümünde Atatürk´ün Hatay halkı için iki kat daha fazla önem taşıdığını söyleyen Savaş, Hatay´ın Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra bile biz bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi verdiğine işaret etti. Akademisyen Erol Mütercimler´in Atatürk´ün Hatay´ın ana vatana katılması için harcadığı çabayı ve izlediği diplomatik süreci de ele aldığı programda Başkan Savaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Atatürk bunu şahsi meselesi olarak addetti. Hatay´a en büyük emek veren şahıstır. İşte bu yüzden Atamız ülkemiz için ne kadar önemliyse bizim için iki kat daha fazla önemlidir.”

“EXPO´nun bölgedeki savaşın bitmesine katkı sağlayacağına inanıyorum”

Başkan Lütfü Savaş, programda 10 Aralık´ta kapılarını açacak olan EXPO 2021 Hatay hazırlıklarını ve organizasyonu hakkında da bilgi verdi. EXPO´yu şehrin iki bölgesinde yapacaklarını ifade eden Savaş, “EXPO´yu 9 yıldır savaşın gölgesinde yaşayan şehrimizin gülmeye ve kenetlenmeye ihtiyacı olduğu için yapıyoruz. Yıllardır psikolojik, sosyolojik ve ekonomik olarak yorulan kentimizin moral ve motivasyonu için yapıyoruz. Bölgemizin güzelliklerini paylaşmak için yapıyoruz. Barışa, huzura, şehrimizin turizmine, ticaretine bir gram bile katkı sağlayacaksa ne mutlu bize. EXPO´nun bölgedeki savaşın bitmesine katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22