“Çocukluğumu hatırladım”

KKTC Başbakanı Tatar´ın sığınmacı kampı izlenimi;

GÜNCEL 28.10.2019 10:52:51 0
“Çocukluğumu hatırladım”

İskenderun/SES

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, 2 günlük çalışma ziyareti kapsamında Altınözü Belediyesi´nin davetlisi olarak geldiği Hatay´da Altınözü Zeytin ve Zeytinyağı Festivali açılış töreninin ardından Vali Rahmi Doğan, HBB Başkanı Lütfü Savaş´ı ziyaret etti, Suriyelilerin barındığı Barınma Merkezi´ne giderek Yetim Merkezi´ndeki çocuklarla bir araya geldi.
Kıbrıs ve Kore Gazileri Derneği ile Muharip Gaziler Derneği Hatay Şubesi´ni de ziyaret eden Başbakan Tatar, İskenderun´da onuruna verilen akşam yemeğinde kent protokolüyle buluştu. Başbakan Tatar´ın, Hatay´daki çalışma programı devam ederken KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı´nın 25 Kasım´da Rum lider Anastasiadis´le yapacağı görüşmeye ilişkin yazılı açıklama dikkat çekti. Tatar, açıklamasında, “Ulusal Birlik Partisi olarak bir kez daha Sayın Akıncı´yı demokratik teamüllere, yaşanan gelişmelere uygun davranmaya ve sağduyu olmaya davet ediyorum” dedi.

“Yapılanlar örnek olsun”
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersin Tatar, beraberindeki heyetle Hatay Valisi Rahmi Doğan´ı ziyaretinde Suriyeli göçmenlerin barındığı kamp izlenimlerini paylaştı. Gördüklerinin 1963 olaylarından sonraki dönemde yaşanılanları hatırlattığı belirten Başbakan Tatar, “Çocukluğumu hatırladım” diye konuştu.
Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Başbakan Tatar, şunları ifade etti: “Türkiye´nin içinde bulunduğu koşullarda yaptığı mücadele, Barış Pınarı Harekâtı, bugün zamanı değerlendirerek ziyaret ettiğimiz sınır karakollarındaki Mehmetçiklerimiz ve ifade ettikleri, Suriye mülteci kampında gözlerimizle şahitlik ettiğimiz Türkiye Cumhuriyeti´nin büyük fedakarlıkları için Türkiye Cumhuriyeti´ne Türk halkına biz de teşekkürlerimizi ifade ediyoruz. Gerçekten büyük fedakârlık, büyük bir özveri ama insanlık adına yapılan bu önemli faaliyetin başka milletlere de örnek olmasını temenni ediyorum. Kıbrıs Türk halkı da zamanında 1963 hadiselerinde benzer koşullarda yaşamak zorunda kalmıştı, göçmen evlerimiz vardı, göçmen köyde 1963 olaylarından sonra adanın her yerinden zorla göç eden ve evsiz, yersiz, barksız kalan insanlarımızın o zaman yine Türkiye´nin yardımlarıyla, Türk Kızılay´ının yardımlarıyla çadırlarda yaşadığımızı hatırladım, çocukluğumu hatırladım. Dolayısıyla mesajım şöyle, gerçekten bu bölgede, bu coğrafyada her zaman, ihtiyacı olan mazlumun, mağdurun yanında Türkiye Cumhuriyeti oluyor, Türk halkı oluyor.´´


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23