“Çoğalarak yürüyoruz”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun Ankara´dan İstanbul´a başlattığı ve 13. gününü dolduran Adalet Yürüyüşü kararının alındığı günlerin atmosferini, ‘ülkenin göz göre göre uçuruma sürüklendiği bir süreç´ olar

28.06.2017 10:52:34 0
“Çoğalarak yürüyoruz”

Toplumun her kesiminden ‘mağdurlar ve mazlumların´ yürüyüşe omuz verdiğini belirten Milletvekili Serkan Topal, iddiaların aksine yürüyüşün taleplerinin anlaşılamayacak kadar karmaşık olmadığını belirtti. 13. gününde de yürüyüşü birlikte sürdüren Serkan Topal, şu değerlendirmeyi yaptı: “Her yeni gün biraz daha çoğalarak yürüyoruz, toplumun çeşitli kesimlerinden mağdurlar, mazlumlar yürüyüşümüze omuz veriyor. Her türlü provokasyondan uzak durarak halkın haklı talebini haykırıyoruz. Halkın üstüne karabasan gibi çöken, AKP´nin 20 Temmuz OHAL darbesine karşı, bu sürecin yarattığı hukuksuzluklara karşı demokrasimizi savunmak için yürüyoruz. Bu yürüyüşün talepleri anlaşılmayacak kadar karmaşık değil. Çok basit, herkesin anlayabileceği bir talebimiz var; herkes için adalet istiyoruz.”

“Kılıçdaroğlu artık yeter dedi”
Topal, yazılı yaptığı değerlendirmesinde şu görüşleri dile getirdi: “Ankara´dan İstanbul´a kadar sürecek bu zorlu yürüyüşün kararı ülkemizde yargının talimatla karar alma sürecinin zirve yaptığı günlerde alındı. Kavurmacıların, Börekçilerin, yani damatların korunup kollandığı bir sürece tanıklık ettik. Hemen akabinde TBMM´de birlikte görev yaptığımız Sayın Berberoğlu´nun önce müebbet hapis cezası aldığını, ardından iyi halden cezasının 25 yıla indirilerek tutuklandığını öğrendik. Bir kez daha gördük ki mahkemeler tarafsızlığını yitirmiş adalet değil siyasi imtiyaz dağıtıyorlar. Yüz binlerce insan KHK´larla ihraç ediliyor, işinden aşından oluyor, ülkemiz yangın yeri ancak iktidardakiler için varsa yoksa saltanatları. Ülkenin göz göre göre uçuruma sürüklendiği bu süreçte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu artık yeter diyerek Adalet yürüyüşünü başlattı.”
Hakim karşısına çıkarılmadan işini aşını kaybeden, KHK´larla ihraç edilenler gerçeğini hatırlatan Topal, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Hakim karşısına çıkarılmadan işini aşını kaybeden KHK´larla ihraç edilen yüz binler için, cezaevlerinde hukuksuz bir biçimde tutulan aydınlar, yazarlar, çizerler için, işsiz, düşsüz bırakılmış çocuklarımıza yaşanabilir bir ülke bırakmak için yürüyoruz.”


Anahtar Kelimeler: Çoğalarak yürüyoruz

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23