Çolak´tan aday adaylık çıkışı

Payas´ta 1989 ve 1994´te iki dönem belediye başkanlığı yapan Öztürk Çolak, İskenderun Belediye Başkanlığına CHP´den aday adayı olduğunu belirtti, İskenderun´a ilişkin önceliklerini ve siyaset tarzını gazetecilerle düzenlediği top

SİYASET 8.08.2018 11:04:21 0
Çolak´tan aday adaylık çıkışı

Sadet Berkyürek/İskenderun

 Çolak, “CHP´den aday adayıyım. Yıllardır CHP´de bir nefer gibi, bir er gibi, bir onbaşı, çavuş, komutan gibi… partim bana ne görev verdiyse başarıyla yapmaya çalıştım, en güzel şekilde bu mücadeleyi verdim. Yine partim beni aday gösterdiği veya İskenderun´daki demokratik yarıştan aday olarak çıktığım takdirde İskenderun´a yeni bir ivme kazandıracağıma, CHP´nin bayrağını İskenderun Belediyesi´nde hizmet bayrağı şeklinde dalgalandıracağıma inanıyorum” dedi.

Çolak: Tek başına yönetme anlayışımız olmayacak
Yakın çalışma arkadaşları, eşi ve CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu´nun da eşlik ettiği toplantıda kodnuşan Öztürk Çolak, politik bir aile ortamında büyüdüklerini, aktif politikaya 1975 yılında İsdemir´de işçiyken CHP İskenderun Gençlik Kolları´nda başladığını, 1976´da gençlik kolları il yönetiminde il sekreteri olarak görev aldığını hatırlattı. Çolak, “Bizim geçmişte de gelecekte de tek başına yönetme anlayışımız olmayacaktır. Benim yönetim anlayışımda da bu ilçeyi STK´larla, muhtarlarla, İskenderun´daki meslek odalarıyla, basınla birlikte yönetmek olacaktır. Geçmişteki siyasi deneyimlerimde de böyle yaptım” diye konuştu.

“Siyaseten kimseyle kavgalı olmadım”
Siyasi yaşamı boyunca il ve ilçe örgütleriyle hiç kavgalı olmadıklarını, kişilerle uğraşmadığını, olaylara bütünsel, ideolojik, partisinin program ve tüzüğü doğrultusunda baktığını ve kimseyle sorunu olmadığını ifade eden Çolak, kendisinin aday gösterilmemesi durumunda partisinin göstereceği adayla geçmişte de olduğu gibi 24 saat çalışmaya hazır olduğunu belirtti.
İskenderun halkına ve basınına ‘destek verin, sorunların çözümünde yardımcı olun, en güzelini bulmak için ışık tutun´ çağrısında da bulunan Çolak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Eğer bir insan ışık tutanı, yol göstereni, birlikte hareket ettiği yol arkadaşları yoksa o insanın başarıyı yakalama şansı zayıftır. Ben de yol arkadaşlarımla, birlikte yola çıktığım örgütümle, yeni arkadaşlar bulduğumda onları değişmeden yeni arkadaşlarımla bir zenginlik olduğunu düşünerek İskenderun halkıyla kaynaşıp, bütünleşip, İskenderun´a hizmet etmek istiyorum.”

“İskenderun ilk göz ağrım”
“Neden Payas değil İskenderun´dan aday adayı” olduğu yönündeki soruyu Sarısekili olduğunu hatırlatarak yanıtlayan Çolak, akrabalarının İskenderun´da, Sarıseki´de, Bekbele´de, Denizciler´de yerleşik olduklarına dikkat çekti, buna güvenerek bir çıkış yapmadığını, ancak İskenderun´dan aday adaylığı konusundaki eleştiriler karşısında İskenderun bağlarını hatırlatmak zorunda kaldığını kaydetti. Çolak, “Politikada İskenderun benim ilk göz ağrımdır. İskenderun´a hizmet etmek en büyük idealim, arzumdur” diye konuştu.
Yaklaşık 10 aydır aday adayı olduğunu açıklayarak çalışma yürüttüğünü de sözlerine ekleyen Çolak, adaylık görevi verilmesi durumunda yürütecekleri seçim kampanyasıyla CHP´nin İskenderun´da başarıyı yakalayacağına inandığını vurguladı.

İskenderun yeşil yoksunu
Çolak, bir başka soru üzerine kentin en büyük sorununu yeşil yoksunluğu olarak gösterdi. Öncelikli olarak yeşil alan oranını arttırmak gerektiğini, ikinci öncelik olarak Feyezan Kanalı´nın ıslahını gösteren Çolak, ileriki dönemde proje paylaşımı yapılacağını, ancak sade bir vatandaş olarak kentin öncelikleriyle ilgili gözlemini ise şöyle aktardı: “Feyezan kanalının tam bir ıslaha ihtiyacı var. Bugün yapılan şeklinin yanlış olduğunu görüyorum. Bir inşaat kalfası bile o yıkılan köprüyü yapıp yıkmazdı. O köprü içimi sızlattı. Yayla turizmi konusunda da çalışmalar yapılmalı. İçme suyunda da bitti denmesine rağmen konu önemli, o konunun üzerinde gelen her belediye başkanı sıkı durmalı. Sahilde güzel bir düğün salonuna ihtiyaç olduğunu görüyorum.”

“Belde belediyeleri yeniden kurulmalı”
Çolak, büyükşehir yasasının uygulamasında ortaya çıkan sorunların giderilmesi gerektiğini, belli nüfusa ulaşan yerleşimlerde belde belediyelerinin yeniden kurulması gerektiğini söyledi. Hatay Büyükşehir Belediye meclisindeki temsil oranlarının getirdiği sıkıntılara da işaret eden Çolak, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu yasayla bu iş çok fazla gitmez. Bu yasayla ilgili kendisi de eski belediye başkanı olan Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu´yla da konuştuk. Değişiklikler gerektiğini ve sorunların farkında olduklarını söyledi. İnşallah o farkında oldukları kısımlarını değiştirirken kendi kafalarından farklı bir ajandaya her zaman olduğu gibi tahvil edip daha kötü bir duruma getirmezler. Daha demokratik, daha özgürlükçü, daha paylaşımcı bir belediyecilik gelir diye umut ediyorum.”


Anahtar Kelimeler: Öztürk Çolak

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29