Çöloğlu´ndan ‘avm´ hatırlatması

İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, Avm´lerde tatil uygulamasına İskenderun´un da katılmasını önerdi

EKONOMI 20.08.2018 12:08:06 0
Çöloğlu´ndan ‘avm´ hatırlatması

Ankara, Antalya ve Konya´da avm´lerin bayramın birinci günü ve yeni yılın ilk gününün valilik oluru ile kapanması ile ilgili uygulamaya dikkat çeken İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, yerel esnafın sıkıntılı günlerde bu tür uygulamalarla nefes alabileceğini söyledi.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken´in 'AVM çalışanları da bayramda dinlenme hakkını kullanmalı. Dünyanın hiçbir yerinde tatili olmayan AVM yok' yaklaşımına İskenderun´dan da destek geldi. Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, Palandöken´in bu önerisinin İskenderun´u da içine alarak genişletilmesi gerektiğini belirtti.
Konuyu İskenderun´da gerçekleştirilen toplantıda gündeme getiren Çöloğlu, Kurban Bayramı´nın ilk günü Ankara, Antalya ve Konya´daki AVM´lerin tatil edilmesi diğer illere örnek olmasını beklediklerini söyledi. Çöloğlu, hem çalışanların önemli bir günü ailesiyle geçirme şansı vereceğini hem de aynı gün işyerini açacak yerel esnafa nefes aldıracağını kaydetti.
Zincir mağazaların İskenderun ve Arsuz´da açma-kapatma saatlerinin yerel esnafı mağdur ettiğini de sözlerine ekleyen Çöloğlu, “Sınırlı sermaye ile ayakta kalmaya çalışan esnafımızın nefes alabilmesi açısından, açma kapatma saatlerine dikkat edilmeli” diye konuştu.

Palandöken ne demişti?
AVM´lerin dini bayramların ilk günü ve 1 Ocak tarihlerinde kapalı olmasının hem esnaf ve sanatkar adına hem de AVM personeli adına sevindirici olduğunu dile getiren Palandöken, şunları kaydetmişti: 'Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir AVM uygulaması yok. Hem hafta içi hem de hafta sonu gün boyu açık olan AVM´lerde personeller dinlenme hakkını kullanamıyor. Buralarda çalışan insanların bir sosyal hayatı olduğu ne yazık ki görmezden geliniyor. AVM´lerin tatil kararı bu bayramda tüm yurt genelinde hayata geçirilirse ekmek parası için vardiyalı olarak çalışan personeller de artık bayramın ilk günü aileleriyle birlikte vakit geçirebilecekler. Bayramda AVM´lerin kapalı olup olmadığı konusu yetkili makamlar tarafından denetlenmelidir.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19