Cömert davası ´sil baştan´

Gezi Parkı kapsamında Antakya´da düzenlenen protestoda 03 Haziran 2013´te sıkılan gaz fişeğinin başına isabet etmesi üzerine yaşamını yitiren Antakyalı Abdullah Cömert´ın davası, Yargıtay´ın bozma kararının ardından yeniden başl

GÜNCEL 28.09.2018 10:50:44 0
Cömert davası ´sil baştan´

Akın Bodur/İskenderun

 Abdullah Cömert´in ölümüne neden olduğu gerekçesiyle yargılanan polis memuru Abdullah K.´ya ilk yargılamada ve mahkemenin 14 Mart 2016 tarihli kararında 'kastın aşılması suretiyle adam öldürme' suçundan 13 yıl 4 ay hapis verilmişti.

Ceza indirimi gelecek
Yargıtay´ın bozma kararı üzerine Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde yeniden görülmeye başlanan davada, mahkeme heyeti sanığa, savunmasını hazırlaması için süre verdi ve davayı erteledi. Cömert ailesinin avukatlarından Tacettin Çolak duruşma sonrası yaptığı değerlendirmede, Yargıtay´ın bozma kararında Gezi´nin 'şiddet eylemleri' olarak değerlendirildiğini belirtti. Yeniden yargılamayla birlikte sanığın 'bilinçli taksirle adam öldürme' suçundan ceza alacağını söyleyen avukat Çolak, sanığa verilen cezasının hafifletilmeye çalışıldığını savundu. Çolak, 'Bu davada Yargıtay mevcut siyasi iklimin etkisinde ve yönlendirmesiyle bozma kararı vermiştir. Bozma kararında, Gezi Olayları denen şiddet eylemlerini bastırmak için polis gaz atışı yapmıştır denilerek, ‘kasten adam öldürme fiilini bilinçli taksirle öldürmeye´ çevirmiştir. Gezi olayları son derece meşru ve haklı talepler uğruna gündeme gelen demokratik bir tepkidir.Yargıtay sanığı cezasız bırakmak için bu bozma kararını vermiştir. Mahkeme ise eski kararında direnme cesaretini dahi göstermemiştir. Ülkemizde hukukun getirildiği açmazın resmidir bu karar. 19 Kasım´da da adaletli bir karar çıkmayacaktır' açıklamasını yaptı.

Dava, 19 Kasım´a ertelendi
Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay kararına uyarak davayı 19 Kasım´a erteledi.
Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nin sanık polis memuru Ahmet K.´ya verdiği 13 yıl 4 ay hapis cezası kararına, sanık ve müşteki avukatları ile Balıkesir Cumhuriyet Savcısı itirazda bulunmuştu. İtirazları inceleyen Yargıtay 1. Ceza Dairesi, 21 Mayıs´ta sanık avukatlarının talebini yerinde görerek, Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nin verdiği kararın oy birliğiyle bozulmasını kararlaştırmıştı. Antakya´da yaşanan dava, ´güvenlik´ gerekçesiyle Balıkesir´de görülmeye başlanmıştı. Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yenideng örülmeye başlanan Abdullah Cömert davasını, CHP´den bir milletvekili ve il başkanı ile Halkın Kurtuluş Partisi Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı izledi. Dava görülürken bir grup da bayrak ve pankartlarla adliye önünde bekledi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57