Cömert davasında ceza azaldı

Yerel mahkeme, Yargıtay´ın bozma kararına uydu

GÜNCEL 20.11.2018 11:16:36 0
Cömert davasında ceza azaldı

Akın Bodur

Gezi Parkı protestoları kapsamında Antakya´nın Armutlu Mahallesinde yapılan protestolarda, polisin attığı gaz bombasıyla başından vurularak yaşamını yitiren 23 yaşındaki Abdullah Cömert,´in davası dün karara bağlandı. Yargıtay tarafından bozulan karar üzerine yeniden görülmeye başlayan Abdullah Cömert davasının ikinci duruşması dün Balıkesir´de görüldü. Mahkeme, sanık polis A.K.´nin cezasını yarı yarıya azaltarak, altı yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verdi. Sanık polis A.K., 'kastın aşılması suretiyle adam öldürme' suçundan daha önce almış olduğu 13 yıl 4 ay hapis cezası Yargıtay tarafından bozulmuş, yerel mahkemen de bozmaya uyma kararı almasıyla ‘yargılama´ yeniden başlamıştı. Güvenlik gerekçesiyle Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde dün görülen davada, mahkeme heyeti bozma kararına uydu ve sanık polisin cezasını yarı yarıya azaltarak, A.K. hakkında 'bilinçli taksirden' 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verdi. Mahkemeye SEGBİS ile bağlanan A.K., 'Gezi olayları öncesinde birçok olaya katıldım. Kimsenin canına malına kastım olmadı, beraatimi talep ediyorum' ifadesiyle savunmaya yaptı. A.K.´nin avukatı ise 'Gezi olayları şiddet olaylarının arttığı bir ortam olarak nitelendirildi. Güvenlik güçleri de bunu dağıtmak istedi. Kamera kayıtlarında araçlara yabancı cisim atılarak kışkırtılıyor, sanık bu şartlarda görevini yapmış bulunuyor. Sanık araçta şoförün yanında oturuyor. Aldığı eğitim doğrultusunda atıyor fişeği. Hedef alınarak yapılmış bir atış değil. Kasten atılmamıştır” değerledirmesini yaptı.
Abdullah Cömert´in avukatı Hatice Can da, polislerin eğitim alırken biber gazını hangi açıyla atmaları gerektiğinin kendi iç tüzüklerinde yazdığını belirtti ve 'Bunu polis olmuş birinin bilmesi gerekiyor. Gaz fişeği AbdullahCömert´in ensesine geldi. Ölüme sebep olabilecek süratteydi. Biz fizik profesöründen toma ve Abdocan´ın olduğu yeri tespit ettirdik. Raporlar bizi doğruladı. Polisin kasıtlı attığı ortadadır. Görüntüleri izledik. Önceki mahkeme heyeti de izletmişti görüntüleri. Polislerin araç içi ses kayıtları dinlendi. Sanık A.K.´nin çok fazla küfür ederek atış yaptığı raporlarda mevcut. Küfürler eşliğinde eylemcileri düşman görüyor polis. Biz ülkemizde adalet aramak istiyoruz. Avrupa´larda değil. Bize dışarılarda adalet aratmayın' dedi ve olayda kasıt olduğunu belirterek, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Cömert ailesinin avukatı Gamze Pamuk Ateşli de “Bu dava tarihi bir davadır. Bu davanın sonuçlanmaması kamu vicdanını yaralamaktadır' dedi ve sanığın en ağır şekilde yargılanmasını isteyip, tutuklama talep etti.
Mahkeme heyeti, daha sonra Yargıtay´ın bozma kararına uyarak, sanık polis A.K.´ye bilinçli taksirden 6 yıl 10 ay 15 gün ceza verildi. Karara göre sanık ceza kesinleşinceye kadar tutuklanmayacak.

 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23