Cömert, Korkmaz ve Atakan anıldı

İstanbul Taksim Meydanındaki Gezi Parkında planlanan bazı düzenlemelere tepki amacıyla başlayan ve ülkenin birçok kentine yayılan protestoda yaşamını yitirenler anıldı.

GÜNCEL 4.06.2020 15:44:58 0
Cömert, Korkmaz ve Atakan anıldı

Akın Bodur/İskenderun

Gezi protestolarında yaşamını yitiren Abdullah Cömert ve Ali İsmail Korkmaz ile gezinin devamı niteliğindeki ODTÜ protestosuna destek eyleminde yaşamını yitiren Ahmet Atakan, mezarları başında anıldı. Anma etkinliğine Hatay´daki bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları ile Cömert, Korkmaz ve Atakan aileleri de katıldı.
Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur ve İsmet Tokdemir ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, gezi protestolarında Antakya´da yaşamını yitiren Ahmet Atakan ile Eskişehir´de öldürülen Hataylı Ali İsmail Korkmaz´ın ailesini ziyaret etti. 'Gezi 7 yaşında' açıklamasını yapan milletvekili Güzelmansur, ziyaretini 'Elbette bir bildiği var bu çocukların. Kolay değil öyle genç ölmek. Yeşil bir yaprak gibi yüreği. Koparıp ateşe atmak, Pek öyle kolay değil' sözleriyle paylaştı.
Milletvekili Güzelmansur, TBMM genel kurulunda yaptığı konuşmada da gezi parkında protestolarında ölenleri andı. TBMM Genel Kurulunda, Gezi Direnişi ve protesto olaylarında yaşamını yitiren Abdullah Cömert´in vefatının 7. yılı nedeniyle gündem dışı söz alan Güzelmansur, '7 yıl önce bugün, anayasal bir hakkı kullanarak, demokratik ve barışcıl bir eylemde yer alan Gezi´de yitirdiğimiz canları rahmetle anıyorum. İktidara tavsiyem Gezi Hareketi´ni itibarsızlaştırmak yerine, hareketin benimsediği dayanışma, eşitlik, çoğulculuk ve özgürlükçülük gibi değerleri irdelesin, benimsesin ve sahiplensin' değerlendirmesini yaptı.

/resimler/2020-6/6/1257542289709.jpg


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29