Çöp toplama Katı Atık Birliğinin sorumluluğunda

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Payas Belediyesinin sosyal medya hesaplarından yaptığı “HBB´yi Payas´ta sorumlu olduğu alanlarda hizmete davet ediyoruz” paylaşımlarına ilişkin açıklama yaptı.

GÜNCEL 19.10.2021 17:09:39 0
Çöp toplama Katı Atık Birliğinin sorumluluğunda

İskenderun/SES

Payas Belediyesinin çöplerin toplanması konusundaki açıklamalarının Hatay Valiliği Devir-Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu kararına aykırı olduğu ifade edilen HBB açıklamasında şunlara yer verildi: 'İlin tamamında Büyükşehir Yasasına göre katı atıkların (çöpler) kaynaktan toplanması ve aktarma istasyonuna kadar taşınması İlçe Belediyelerinin sorumluluğundadır. Ancak bu sorumluluk, Hatay Valiliği Devir-Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu´nun 22 Nisan 2016 tarihli ve 240 sayılı kararı ile Arsuz, Belen, Dörtyol, Erzin, İskenderun ve Payas ilçelerinde üyesi oldukları ´İskenderun Körfez Katı Atık Birliği´ne devredilmiştir. Devir sözleşmesi çerçevesinde, söz konusu 6 ilçe belediyesi ve büyükşehir belediyesinin yapması gereken toplama, taşıma, süpürme, depolama ve bertaraf işlemleri, İskenderun Körfez Katı Atık Birliği tarafından 2009 yılında imzalanan 25 yıllık sözleşme kapsamında özel bir firma aracılığıyla yapılmaktadır. Bu hizmetin bedeli olarak şirkete ödenmesi gereken ücret bedelinin yüzde 26´sını büyükşehir Belediyesi, yüzde 74´lük kısmını İskenderun Körfez Katı Atık Birliği üstlenmiştir. Durum böyle iken, Payas Belediyesinden yapılan, 12 metre üzeri yollarda katı atıkların (çöplerin) toplanması ve taşınması işlemlerinin büyükşehir belediyesinin görevi olduğuna dair kamuoyu açıklaması Büyükşehir Yasasına, Hatay Valiliği Devir-Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu kararlarına ve İskenderun Körfez Katı Birliği üyelik sorumluluğuna aykırıdır.'
Açıklamada, İskenderun Körfez Katı Atık Birliği Başkanı ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile Payas Belediye Başkanı Bekir Altan da, Hatay Valiliği Devir-Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu´nun kararlarına uymaya, sözleşmelerin gereğini yapmaya ve bir an önce halk ve çevre sağlığını tehdit eden uygulamaları ortadan kaldırmaya davet edildi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22