Çöplüğe ilave alan tepkisi

Antakya Gökçegöz Mahallesi´nde kapasitesini dolduran / rezervini tamamlayan Antakya atık depolama alanının yanına yenisinin eklenmek istenmesine mahalle sakinleri tepki gösterdi.

10.07.2017 10:44:20 0
Çöplüğe ilave alan tepkisi

 Yeni tesis alanının yaban hayatı koruma bölgesi içinde kaldığına dikkat çekilerek olası taşkında Kürüş deresine çöplüğün akması riskine işaret edildi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanarak yapılması planlanan ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından ÇED raporu hazırlanan “Katı Atık Bertaraf Tesisi” için yöre halkının görüş ve önerilerinin alındığı toplantı tesisin yerleşim ve işletme tesislerine yakın olmasının verdiği sıkıntılara dikkat çekildi, Hatay Büyükşehir Belediyesi´nin ve ilgili kurumların gereğini yapması istendi. Büyükşehir belediyesinin şehir merkezinden uzak yeni bir alan bulma yerine mevcut alana ek yapması kolaycılık olarak yorumlanan bilgilendirme toplantısında çöp alanının yaban hayatı koruma bölgesinde kaldığı, koruma altındaki hayvanların bulunduğu bölgeye kanunsuz olarak yapıldığı savunuldu. Bunun yanı sıra bölgede çok sayıda işletme tesisi ve köyler ile Altınözü´ne bağlı Enek, Tepehan, Antakya´ya bağlı Gökçegöz, Kuruyer, Bitiren, Akcurun ve Mansurlu mahallelerinin su şebekesinin yanında yapılmasının da ayrı bir risk oluşturacağına da dikkat çekildi.
Koruma altındaki çizgili sırtlan gibi yörede barınan hayvanların neslinin tükenme tehlikesi yanında, 7 köyün su tesisinin yanında olduğu gözönünde bulundurularak planlamanın değerlendirilmesi talep edilirken bir başka risk ise taşkın tehlikesi olarak gösterildi. Yeni tesis alanının Narlıca sınırına çok yakın olması nedeniyle önceki yıllarda St. Pierre kilisesinin yanından Kürüş deresine çöplüğün taşınma olasılığının bir taşkınla tekrarlanabileceği, bunun su baskınıyla birlikte çöplerin kenti tehdit edebileceği ifade edildi.


Anahtar Kelimeler: Çöplüğe ilave alan tepkisi

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57