COVID-19 ile mücadelede deniz yosunu çare olacak mı?

İSTE´nin de içinde olduğu 3 üniversiteden araştırmacılar deniz yosunlarıyla alternatif bir çözüm sunmayı hedefliyor

SAĞLIK 9.04.2020 14:15:34 0
COVID-19 ile mücadelede deniz yosunu çare olacak mı?

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Selin Sayın´ın da dâhil olduğu bir grup bilim insanı, halk arasında deniz yosunu olarak bilinen denizel alglerin bulaşıcı bir solunum yolu hastalığı olan COVID-19´un tedavi süreçlerinde bir alternatif olarak kullanılabilirliği ile ilgili çalışma başlattı.

Yaklaşık üç yıldır, denizel alglerin farklı endüstrilerde kullanımı konusunda bilimsel çalışmalar yapan; İSTE Deniz Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Selin Sayın, SANKO Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Eyüp İlker Saygılı ve Prof. Dr. Zafer Çetin ile Gaziantep Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Tuğba Taşkın Tok´tan oluşan grubun çalışması ile ilgili İSTE´den yapılan duyuruda, çalışma ile yeni tip koronavirüs salgını ile mücadelede denizel alglerin COVID-19 tedavi süreçlerinde alternatif olarak kullanılabilirliğini de araştırıldığı kaydedildi.

İSTE duyurusunda, “Spirulina gibi nutrasötiklerin daha önceki inflüanza salgınlarında enfeksiyonların şiddetini önemli oranda düşürdüğü bilgisini göz önünde bulundurarak yola çıkan bilim insanları, üzerinde çalıştıkları ve ürettikleri moleküllerin, virüsün bağlantı noktalarını engelleyecek aktivitede olduğunu işaret eden ön çalışma sonuçları elde etti. Denizel alglerin bu etkisinin COVID-19 mücadelesinde de kullanılabileceğini öngören bilim insanları, çalışmalarını hızlandırarak, alternatif bir çözüm sunmayı hedefliyor” denildi.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Kaymakam adaylarına başarı belgesi

İHD Şube Başkanı Coşkun: Geçmişle yüzleşin

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

İskenderun yeniden suya teslim

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,04
  • EURO

    34,69% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2399,41% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24