“Çözüm Atatürkçü dış politika”

ADD ‘Şehitlerimize Saygı Buluşması´nı İskenderun´da da gerçekleştiremedi

6.03.2020 10:02:14 0
“Çözüm Atatürkçü dış politika”

İskenderun/SES

Atatürkçü Düşünce Derneği İskenderun Şube Başkanı Fahrettin Turhaner, Türkiye Cumhuriyeti´nin yeniden kuruluş ilkelerine sahip çıkarak o noktaya dönmesi gerektiğini belirterek, “Çözüm Atatürkçü dış politika” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkezi´nin aldığı kararla tüm yurtta 12.00-13.00 saatleri arası eş zamanlı gerçekleştirilmek istenen ‘Şehitlerimize Saygı Buluşması´ ‘hassas durum gerekçesiyle ya izin verilmediği için ya da şube yönetimleri tarafından ‘ertelendiği için´ yapılamadı.

Anıt yerine şubede toplantı
İskenderun´da da Atatürk Anıtı alanında yapılacağı açıklanan etkinliğin, bildirilen ‘hassasiyet´ üzerine ertelendiği belirtildi. ADD Arsuz Şube Başkanı Sinan Tutar, Karaağaç Şube başkanı Kemal İşkarak, şube yönetimleri ve üyelerin de katılımıyla dernek binasında düzenlenen toplantıda konuşan ADD İskenderun Şube Başkanı Fahrettin Turhaner, hassasiyetlere saygı göstererek alandaki etkinliği ertelediklerini belirtti.

“Çözüm bölge ülkeleriyle işbirliğinde”
Tüm ülkede Atatürkçü Düşünce Derneklerinin bayrakları ve karanfilleriyle şehitlerini saygı ve minnetle andığını kaydeden Turhaner, “Ülkemizin bu sıkıntılı süreçten çıkmasının Atatürkçü düşünceyle, M. Kemalin çizdiği yolla mümkün olduğunu yineleriz. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk emperyalist ülkelerin bölgemizden elini çekmesi için güney komşularımızla Bağdat Paktı´nı kuzey komşularımızla da Balkan Paktı´nı kurmuştu.


Bundan amaç birbirinin sınırlarına saygı duyan birbirinin içişlerine karışmama ve sorunları kendi aralarında emperyalist ülkelere fırsat tanımadan çözmekti. Bugün çözüm ne ABD ile ne Rusya ile çözülür meseleyi halletmek bölge ülkeleriyle işbirliğinden geçer” diye konuştu.

“Bugünkü dış politika bararımıza değil”
“Uluslar arası ilişkilerde dostluk yoktur menfaat vardır” diyen Turhaner, bugünkü dış politikanın Türkiye´nin yararına olmadığını vurguladı. Turhaner, “Kuruluş ilkelerine Mustafa Kemal Atatürkün izine dönmeliyiz. Şehitlerimize Allah tan şifa Gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Bu cennet vatan hepimizin” şeklinde konuştu.


"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

Proje üreten derneklere destek sözü

"Hizmetler vatandaşın ayağına götürülecek"

"Rekor oyla" destek istedi

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29