Croitor: Moldova Hatay EXPO´da olacak

Moldova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dmitri Croitor, çalışma ziyareti kapsamında geldiği Hatay´da ziyaret ve incelemelerde bulundu.

GÜNCEL 5.03.2021 16:19:55 0
Croitor: Moldova Hatay EXPO´da olacak

Moldova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dmitri Croitor ve beraberindeki heyet, Hatay Valisi Rahmi Doğan´ı ziyaret etti. Büyükelçi Croitor, tarih ve kültür açısından çok önemli bir şehir olan Hatay´da bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Büyükelçi Croitor, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş´ı da makamında ziyaret etti. HBB´den yapılan yazılı açıklamaya göre görüşmede Büyükelçi Dmitri Croitor, Türkiye ve Moldova arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesini istediklerini belirtti, Hataylı iş insanlarının ülkesine yatırım yapmasını beklediklerini ifade etti.

Hatay´ın kültür, tarih, doğa ve gastronomi alanlarında oldukça zengin olduğunu ifade eden Başkan Savaş da konuşmasında, bu zenginliklerin tanıtılması amacıyla düzenlenen EXPO 21 hazırlıkları hakkında bilgi verdi. Başkan Savaş´ın Moldova´yı da EXPO alanında görmek istediklerini belirtmesi üzerine Büyükelçi, mutlaka gastronomileri ile EXPO´da olacaklarını kaydetti. Lütfü Savaş, Hatay´ın ev sahipliği yaptığı Aba Güreşi müsabakalarına Moldova güreşçilerinin de renk kattığını belirterek Croitor´a gerçekleştirdiği ziyaretten dolayı teşekkür etti.

Antakya Belediye Başkanlık Makamında Başkan Vekili Murat Genco´yu ziyaret eden Antakya´da mobilya üretim merkezlerini de gezen Moldova Büyükelçisi Croitor, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası´nda YK Başkanı Hikmet Çinçin´le biraraya geldi, gerçekleştirilen ´Moldova İş ve Yatırım Fırsatları´ konulu toplantıda sunum yaptı.

/resimler/2021-3/5/2045139139548.jpg

/resimler/2021-3/5/2046046328067.jpg

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

Tarihi hamam yıkımda da hasar aldı

Mimarlar çağrı: Süre uzatılmalı, destek arttırılmalı

Plana itirazın son günü 20 Haziran

Gülcihan’a arıtma tesisi geliyor

İş insanı Atilla Demirkent yaşamını yitirdi

TOKİ, Arsuz'da arsa satıyor

Arsuz'da yoğunluk yine 'zirveye' ulaştı

Kurban Bayramı kutlandı

Otogarda 'bayram denetimi'

Resmi bayramlaşma bugün

Hatay’da kuraklık kapıda

  • BIST 100

    10372,04%-0,10
  • DOLAR

    41,28% -0,05
  • EURO

    48,42% -0,08
  • GRAM ALTIN

    4843,10% -0,04
  • Ç. ALTIN

    7890,79% 0,00