Çuhadar´lar Konya´da buluştu

Türkiye´de yaşayan Çuhadar boyu, ikinci buluşmasını Konya´da gerçekleştirdi.

EĞITIM 3.11.2017 11:47:19 0
Çuhadar´lar Konya´da buluştu

Müslüm Kabadayı

Anadolu´ya Asya´dan gelen Türk boylarından olan Çuhadarlar, 18 Haziran 2016´da Ankara´da ilk kez bir araya gelmişlerdi. Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Çorum, Konya, Ordu, Kayseri, Eskisehir ve Ankara´da yaşayan Çuhadar ailelerini temsilen bir araya gelenler, birlik ve dayanışma içinde olma isteklerinin hayata geçmesinden mutluluk duyduklarını dile getirmişlerdi. Daha çok kaynaşmayı ve dayanışmalarını yeni kuşaklarla sürdürmeyi amaçlayan Çuhadarlar, ikinci buluşmalarını Konya´da 22 Ekim 2017´de gerçekleştirdiler.
Selçuklular ve Osmanlılar döneminde Anadolu, Suriye ve Mısır coğrafyasına dağılan Çuhadarların, son 50 yılda farklı ülkelere de göç ettikleri biliniyor. Konya´daki buluşmada da gittikleri coğrafyalarda farklı topluluklarla barış içinde yaşamayı tercih eden Çuhadarların, tarım ve hayvancılıkta başarılı oldukları, devlet hizmetinde kamu yararını düşündükleri vurgulandı. Eğitime, bilime ve sanata da önem veren boyun, bundan sonra günün koşullarını daha iyi değerlendirerek geleceklerine yön vermeyi amaçladıkları açıklandı.
Kahramanmaraş Andırın Çuhadarlı köyu/mahallesi´den yoğun katılımın olduğu toplantıda İskenderun´dan katılan 86 yaşındaki Ali Çuhadar´ın yapmış olduğu birlik beraberlik konuşması katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Konya´dan Lokman Çuhadar ve Mersin´den Gazi Çuhadar´ın bu buluşmanın gerçekleşmesinde yoğun çabaları takdirle karşılandı. İlk buluşmadan farklı olarak kadınların da katılımı, memnuniyet yarattı. Buluşmaların genişleyerek sürdürülmesi dileğinin gündeme getirildiği toplantı 2018 yılında Çuhadarlı köyünde yapılması kararından sonra yemek ve şehir gezisi ile sonlandırıldı...

 


Anahtar Kelimeler: Çuhadar Konya buluştu

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04