Çukur kazdı ve zehirledi

Hassa´da bir köpeğin zehirlenmesi

GÜNCEL 31.12.2019 10:40:35 0
Çukur kazdı ve zehirledi

Akın Bodur/İskenderun

Hassa´nın kırsaldaki bir mahallesinde, bir çoban köpeğinin zehirlenerek, açılan çukura gömülmesinin sosyal medyada yansıması üzerine soruşturma açıldı, olayla ilgili olarak bir çoban ve yaşananları kameraya kaydeden bir yakını gözaltına alındı. Yaşananlar kamera ile görüntüye alınıp, sosyal medyada paylaşılınca, tepkiler geldi ve olay hakkında soruşturma açıldı.
Çoban köpeğinin zehirlenmesi ile ilgili olayla ilgili açıklama yapan Hatay Valiliği, olayla ilgili iki kişinin gözaltına alındığın açıkladı. Valilik açıklamasında '29 Aralık 2019 Pazar günü sabah saat 07.00 sıralarında, başta Twitter olmak üzere bazı sosyal medya hesaplarında zehirlenme emaresi gösteren bir çoban köpeğinin bir çukura titreyerek düştüğünü ve bir şahsın ise köpeğin başında beklediğini gösteren görüntünün Hassa ölçesi Aşağıkarafakılı mahallesinde yaklaşık iki hafta önce gerçekleşen olay ile ilgili güvenlik ve asayiş birimlerince fark edilmesi ihbar kabul edilerek ivedi olarak gerekli tahkikata başlanılmıştır. Görüntüde yer alan şahıs bir saat içerisinde tesbit edilmiş ve 08.25 civarında ikamet ettiği mahalleye ilçe jandarma komutanlığı ekipleri ulaşmıştır. Adli makamların talimatıyla görüntülerde yer alan aynı zamanda köpeğin sahibi olan çoban A.B. ve görüntüyü kayda alan akrabası A.B. isimli şahısların ifadeleri alınarak adli soruşturma işlemine vakit kaybedilmeden başlanılmıştır. Görüntüde yer alan yaşanan üzücü olaya ilişkin Hassa Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan adli süreç devam etmektedir' ifadesine yer verildi.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'Hassa´da yaşanan, zehirlenmek suretiyle köpek ölümü olayının takipçisi olduklarını ifade etti. Savaş, 'Cumartesi gece haberini aldığımız, sosyal medyada paylaşılan, Hassa ilçesinde bir köpeğin zehirlenerek öldürüldüğü olayla ilgili jandarma ekiplerimiz gerekli inlemeleri yapıyor. Failinin bulunması ve gerekli cezayı alması için kurum olarak süreci yakından takip etmeye devam edeceğiz' değerlendirmesini yaptı. Hatay Büyükşehir Belediyesi de, belediye, Hatay İl Tarım Müdürlüğü ve jandarma ekiplerinin olay yerinde inceleme yaptığını belirtilerek, 'Adli Tıp Raporu sonrası ortaya çıkacak olup olayla ilgili Hassa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan süreç devam etmektedir' değerlendirilmesine yer verildi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22