Çukurova Diş Hekimliği Günleri

Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB), Hatay Diş Hekimleri Odası (HDO) ve Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) işbirliği ile Hatay´da düzenlenen 3. Çukurova Diş Hekimliği Günlerinin açılışı Helena Center´da konferansla yapıldı.

21.11.2017 10:06:04 0
Çukurova Diş Hekimliği Günleri

 Dün sona eren konferansa, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanvekili Selim Matkap, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Türk Diş Hekimleri Birliği Genel Başkanı İlker Cebeci, Hatay Diş Hekimleri Odası Başkanı Nebil Seyfettin, MKÜ Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri, Adana, Mersin, Osmaniye, Gaziantep ve Kahramanmaraş oda temsilcileri, de katıldı. Konferanstaki amacın, diş hekimliği konusunda diş hekimlerini son çıkan teknolojiler hakkında bilinçlendirmek, bilgilerini tazelemek, Hatay´da diş hekimliğine ve diş hastalıklarına karşı oluşan yanlış algının düzeltilmesi ve Hatay´ın çevre illere olumlu tanıtımı olduğu belirtildi.

Konferansta konuşan Matkap, 'Hekimlik mesleği barışı savunmak zorunda olan bir meslek. Bana kalırsa savaşla mücadele etmek hekimliğin en önemli ve en öncelikli görevlerinden bir tanesi olmalıdır. Terör nereden gelirse gelsin hekimlik her zaman onun karşısında yer almalıdır. Türk Diş Hekimleri Odası bu anlamda toplumsal misyonunu yerine getirmiş bir oda oldukları için sevgili meslektaşlarımı kutluyorum. Meslek odaları, hekimlerin özlük hakları, sıkıntıları ve çözüm önerileri ile halkın sağlık düzeyinin yükseltilmesi için mücadele yürüttüyor. Bu iki olay oda yöneticilerini karşı karşıya getirse bile bu kazanımlar birbirini besleyen kazanımlardır. Halkın sağlık hakkının düşük olduğu ama diş hekimlerinin daha iyi düzeyde olduğu bir dünya olamaz. Bizler halk ile biriz ve halkın sağlık hakkını en az kendi hakkımız olarak savunurken bir yandan da dolaylı olarak kendi hakkımızı savunmuş oluruz' dedi.


Anahtar Kelimeler: Çukurova Hekimliği Günleri

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00