Culha, imar düzenlemesi istedi

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, kentin önemli bir bölümünün tarımsal sit alanı olarak belirlenmesini eleştirdi ve bazı mahallelerde imar düzenlemesine gidilmesini istedi.

25.12.2017 09:53:55 0
Culha, imar düzenlemesi istedi

 Arsuz Lion King Apart Otel´de düzenlenen mahalle muhtarlarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Culha, ilçe belediyelerinin çoğu yetkisinin Büyükşehir Belediyesinin yetkisine geçmesiyle, ilçe belediyelerin belediyecilik adına yapacağı hizmetlerin çok azaldığını belirtti. Culha, 'Muhtarlar, birim müdürlükleri, başkan yardımcılar, belediye meclis üyeleri, person ve en önemlisi halkımızla beraber büyük bir aileyiz. Dört yıla yakın bir süredir bu görevi işbirliği içerisinde bu kenti belli bir noktaya taşıdık ve ciddi mesafeler kat ettik. Arsuz Belediyesi, ilçe statüsü kazanmasıyla kuruldu. Önceki belde belediyelerinin sistemlerinden farklı. İlçe belediyelerinin çoğu yetkisinin Büyükşehir Belediyesinin yetkisine geçmesiyle ilçe belediyelerin belediyecilik adına yapacağı hizmetler çok azaldı. Ama bilerek veya bilmeyerek halkımız her türlü hizmeti ilçe belediyemizden talep ediyor. İlçede yürütülen enerji çalışmalarından örnek vermek gerekirse, Enerjisa yetkilileri çalışma yapacakları yollara başlamadan önce Büyükşehir Belediyesine bağlı birim olan Ulaşım Koordinasyon Merkezine tahrip ettiği yolun bedelini öder ve gerekli izinlerle söz konusu bölgede çalışma yapar. Nitekim Arsuz merkezimizdeki Sami Oytun Caddesi başta olmak üzere bize bağlı veya büyükşehir bağlı çoğu yolumuz bu sebeple tahrip edilmiş olmakta ve müdahale edememekteyiz. UKOME´nin bu yolları yapması gerekmekte olduğunu bildiğimiz gibi ilimizde yine bu durumda olan bir çok yolun var olduğunu biliyor, bu çalışmaların bir periyodik program halinde ilerlediğini de biliyoruz. Bizim yetkimizde bağlı olmayan bir probleme ilişkin vatandaşlarımızın gerek eleştirileri gerekse şikâyetleri bizi oldukça üzüyor. Fakat yine de büyükşehrimizle paslaşmalar yaparak belediyeler arası açıklarımızı kapatıyoruz. Söz konusu yollarla alakalı imkanlarımız müsait olduğu sürece yollara el atıyoruz, az sayıda personel ve iş makinelerimizle büyük coğrafyamıza yine de en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz' dedi.
Büyükşehir Belediyemiz tarafından düzenlenecek 1/100 binlik imar planı istişare toplantısının 17 Ocak Çarşamba günü Arsuz Nikah Salonumuzda yapılacağını anlatan Culha, Akçalı Mahallesinde bulunan 100 dönümlük arazide yapılacak olan yeni belediye binasının Hatay Büyükşehir Belediyesi´ne ve HATSU´yu bağlı müdürlüklerin de içerisinde yer alacak şekilde projelendirildiğini ifade etti. Bakanlık Kurulu tarafından Arsuz´un büyük bir bölümünün tarımsal sit alanı olarak ilan edildiğini de anımsatan Culha, 'Arsuz için turizm kenti diyorsak da bu kent bir tarım kentidir. Fakat yinede tarımsal sit alanı kararı bu kentin gelişimine kilit vurmuştur. Gerek mülkiyet kavgası gerekse Milli Emlak arazilerinin üzerinde uygulanan yüksek oranlı ecrimisillerin doğurduğu sıkıntıların çözümüne yönelik Valiliğimize bildirimlerde bulunduk. Bu bölgenin birinci olarak emlak arazi problemi, ikinci olarak çok mülkiyetli arazi ve üçüncüsü de yabancı uyruklu arazilerin yarattığı sorunlar kentin gelişmesine ve işleyişinde ciddi sıkıntılar yaratıyor. Tarım alanların en fazla olduğu bölgelerde vatandaşlarımız sıkıntı çekiyor ve bu sıkıntılar çözümünün bizim elimizde olmayışı canımızı sıkıyor, elimizi kolumuzu bağlıyor. Ya bize yetki verecekler ya çözüm üreterek bu kentin gelişmesine yönelik ihtiyaç duyulan bölgeleri imara açacaklar. Bu bölgenin tarımsal faaliyetlerinin korunmasından da yanayız, fakat yine de bu uygulamanın çok ters bir zamanda geldiğini de belirtmek zorundayım. Uluçınar mahallesinde adım atacak yer yok. Şehri ana yol üzerinden gelişimine olanak sağlamak adına, şehrin bütünleşmesi ve nüfus yoğunluğuna cevap verecek müsaitliğe varabilmesi adına bazı mahallerde imara gidilmesi gerekir. Bu konu Arsuz´umuzun en önemli konularından biridir' diye konuştu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57