Culha: Muhtarlar çözüm ortağımız

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, kentte yaşanan sıkıntıların başında içme ve sulama suyunun geldiğini belirtti.

İSKENDERUN 31.03.2018 10:13:19 0
Culha: Muhtarlar çözüm ortağımız

Culha, “İlçemizde en fazla sıkıntının özellikle içme ve sulama suyuyla alakalı olduğunu biliyorum. Ama yetkiniz dışındaki olaylara el atma, bütçe ayarlama gibi bir durumumuz olamıyor. Sadece bize, sıkıntı ulaştığında ilgili yere ulaştırma, çözüm üretme ve acilleştirilmesi yönünde baskılarımız oluyor” dedi.
Arsuz Belediyesi evsahipliğinde gerçekleştirilen 2018 yılının 1. Muhtarlar Toplantısı´nda yaptığı konuşmada muhtarları yerel yönetimlerin çözüm ortağı olarak tanımlayan Başkan Culha, muhtarlarla eşgüdümlü çalışmayı sürdüreceklerini kaydetti. İlçe belediyesi olarak yetki ve çözümün kendilerinde olmadığı konulara karşın sorunların kendilerine ulaştırıldığını kaydeden Culha, “Sıkıntı ulaştığında ilgili yere ulaştırma, çözüm üretme ve acilleştirilmesi yönünde baskılarımız oluyor. Vatandaşlarımız kendine en yakın ilçe belediyesini görüyor. Bazen makul bazen de sıkıntılı bir dille ifade ediyor. Bizde elimizden geldiğince çözmeye çalışıyoruz. Özellikle alt yapı sorununda yetki bizde ya da bizde değildir, hiçbir zaman buna bakmadık. Alt yapı konusunda özellikle Büyükşehir, HATSU görevidir ama inanın gece gündüz demeden kendi asli işimiz gibi biz bunun takibini yapıyoruz ve son aşamasına gelindi” diye konuştu. Altyapıda finans sorunun aşıldığı bilgisini de muhtarlarla paylaşan Culha, Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülecek altyapı projesiyle Arsuz´un çok önemli bir sıkıntısının daha aşılmış olacağını ifade etti.

15 milyon borcun son taksidi ödendi
Belde belediyelerinden devir aldıkları 15 milyon lira borcun son taksidinin Mart ayı itibariyle ödendiğini bildiren Culha, sivrisinek mücadelesiyle ilgili ise şunları söyledi: “Allah bize biyolojik ve siyasi ömür verirse bundan sonrada ilçemiz için en iyi olan hizmetleri yapacağız. Sivrisinekle alakalı tartışılan bir konu vardı, haşereyle mücadele konusunda ilçe belediyeleri yapsın deniyordu. En son İçişleri Bakanlığımız bu görev Büyükşehir Belediyesi´nin sorumluluğudur diyerek noktayı koydu. Biz makinalarımızı teknik ekipmanlarımızı büyükşehire devrettik. Bundan sonra bu görevi büyükşehir belediyemiz yürütecektir. 2018 in bütçesinde sinekle mücadele yetkimiz yoktur.”

Doğalgaz yatırımı sürüyor
Doğalgaz projesinin devlet projesi olduğunu vurgulayan, Arsuz´un doğalgaz projesi kapsamına alınması için verdikleri çabayı hatırlatan Culha, “Şu anda 2018 yılı içerisinde Karaağaç mahallesinde, Işıl Sitesi sınırı çevre yolu ve oradaki bütün alanı kapsayan yatırımların yapıldığını memnuniyetle öğrenmiş bulunmaktayız. Bizim yetkimiz dışındaki işleri rica ederek, gerekçelerini sunarsan, derdini iyi anlatırsan, sizi iyi dinliyor ve gereken yapılabiliyor. Biz kentin ihtiyaçlarını çok iyi biliyoruz. Hep beraber bu ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. Belediyemizin imkânlarını olabildiğince kimsenin mağdur olmaması için kullanmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00