Culha ve Nehir´den kampanyaya bağış

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce´nin seçim kampanyasına bağışta bulunan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ile Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, bağış kampanyasına destek çağrısında bulundu.

SİYASET 25.05.2018 10:56:15 0
Culha ve Nehir´den kampanyaya bağış

İskenderun/SES

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnci´nin adaylığı için toplanması gereken tutarın tamamlanması amacıyla bağış yapan kişiler arasında yer aldı. Dün sabah saatlerinde bankaya giderek bizzat bağışta bulunan Başkan Nazım Culha, “Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Muharrem İnce´nin, ‘Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasını devlet imkânlarıyla değil, milletin desteğiyle yapacağız. Açtığımız bağış hesabına desteğinizi bekliyorum´ çağrısı üzerine Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Muharrem İnce´nin açılan bağış hesabına katkıda bulundum. Tek yumruk, tek yürek zafere yürüyeceğimiz aydınlık bir gelecek yolunda herkesi destek olmaya çağırıyorum” ifadelerini kullandı.

Bir kişinin en fazla 13 bin 916 lira ağış yapabileceğini ve bankaların havale ücreti almayacaklarını hatırlatan Başkan nehir, “Bugün Cumhurbaşkanı adayımız sayın Muharrem İnce´nin bağış hesabına küçük bir katkıda bulunduk. Bu güzel günde Samandağ´ın değerli yurttaşlarını, gönüldaşlarımızı ve dostlarımızı Çankaya köşkü yoluna taşlar döşemeye, Sayın Muharrem İnce´ye destek olmaya çağırıyorum. Bu Samandağ´a seferberlik çağrımızdır. Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce seçim kampanyası için Halk Bankası ve Ziraat Bankasında açılan seçim bağışı hesaplarına katkıda bulunarak, aydınlık bir gelecek için destek sunalım” dedi.
Bir kişi en fazla 13 bin 916 lira bağış yapabileceğini ve bu bedeli aşan miktardaki bağışın, hazineye devredileceğini hatırlatan Başkan Nehir, bağışla ilgili şu kuralları hatırlattı: “Adaylara, yabancı devletlerden, uluslararası kuruluşlardan, tüzel kişilerden ve Türk uyrukluğunda olmayan gerçek kişilerden bağış ve yardım yapılamayacak. Adaylar sadece nakdi yardım alabilecek, ayni yardım kabul edemeyecek. Bir kişinin her bir adaya yapabileceği nakdi yardım miktarı, her bir tur için en yüksek devlet memuruna mali haklar kapsamında fiilen yapılmakta olan her türlü ödemelerin bir aylık brüt tutarı olan 13 bin 916 lirayı geçemeyecek. Bağış ve yardımlar, veraset ve intikal vergisinden muaf olacak. Adaylar ödünç niteliğinde para kabul edemeyecek. Adaylar 2 bin liraya kadar nakdi yardımları makbuz karşılığında ve aynı gün seçim hesabına yatırmak üzere alabilecek. Bu miktarın üzerindeki nakdi yardımlar ise adayların ´Seçim Hesabı´ olarak açtırdıkları ve YSK´ye bildirdikleri bir banka hesabına, bağış yapan tarafından yatırılacak. Bağış ve yardımlar sadece seçim harcamalarında kullanılacak ve başka bir amaç için tahsis edilemeyecek. Adaylığın kesinleşmesinden seçim sonuçlarının kesinleşmesine kadar geçen dönemde bağış ve yardımlar ile yapılan harcamalar YSK tarafından tasdik edilen listelere kaydedilecek.”


Anahtar Kelimeler: nazım culha mithat nehir

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23