Culha: Yeniden adayım

“Henüz misyonumu tamamlamadım” diyen Culha, önümüzdeki dönemde Karaağaç´a kültür merkezi ile imar mağduriyetlerinin giderilmesinin ise öncelikleri olacağını söyledi.

SİYASET 6.10.2018 10:25:52 0
Culha: Yeniden adayım

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, kurucu başkanlık görevinin sonuna yaklaştıklarını, 2019 seçimlerinde göreve yeniden talip olduğunu söyledi. “Henüz misyonumu tamamlamadım” diyen Culha, önümüzdeki dönemde Karaağaç´a kültür merkezi ile imar mağduriyetlerinin giderilmesinin ise öncelikleri olacağını söyledi.
Önceki gün Karaağaç´ta düzenlediği basın buluşmasında Başkan Nazım Culha, bir soru üzerine Arsuz Belediye Başkanlığı´na yeniden aday adayı olduğunu kaydetti.  
“Dönemimizin sonuna yaklaşıyoruz. Göreve kurucu başkan olarak başladık. Uzun bir süreyi belediyemizin yapılanmasıyla ilgili şehirleşme, modern bir kent olma, dokusuna uygun gelişmesi açısından planlamayla geçti. Görev süremizin 2 yılı buna gitti. 2,5 yıldır uygulamanın içerisindeyiz. Prensip olarak bu sürede dikkat ettiğimiz kriterler var. Bunlar kentin huzuru, barışı ve adaletidir. Bizim için en önemli kriterler bunlardı. Bunu sağladığımıza inanıyoruz” diye konuşan Başkan Culha, gelecek döneme ilişkin projelerinin başında Karaağaç kültür merkezi projesi ile kentin imar planı revizyon çalışmasının geldiğini vurguladı.

“Henüz misyonumu tamamlamadım”
Kurucu belediye başkanı olarak bu göreve talip olurken çok zor bir görev üstlendiğini bildiğini, bu süreç ile ilgili bir şikayet ve siteminin de olmadığını sözlerine ekleyen Culha, “Çünkü bir kenti kuruyorsunuz, oluşturuyorsunuz. 26 köy, 8 belediye… Tabi bunu şehir yapacaksınız. kolay bir görev değildi. Bu görevi gönüllü olarak aldık. Yaptığımız, halihazır süren, yapacağımız projeler var. Ben bu anlamda misyonumu tamamladığımı düşünmüyorum. Bir sonraki döneme adayım” dedi.

İmarda mağduriyetler de yeni döneme…
Yeni döneme ilişkin hedefleri arasında geçen dönem niyet taşıyıp yapamadıkları projeleri hakkında da bilgi veren Culha, ‘en önemli iki proje´den birini projesi hazır olan Karaağaç Kültür Merkezi´nin olduğunu kaydetti. Culha, ‘diğer önemli proje´ olarak imar planıyla ilgili ise şunları söyledi: “İmar planı revizyon çalışmaları. Biz ilk etapta imar planıyla alakalı 8 belediyemizden gelen imar planlarını ortaklaştırdık, tek bir imar planı haline getirdik. Ancak bazı sıkıntıların, bazı bölgelerin mağduriyetini gördük. bunların düzelmesi gerekir. Bunun için üst planlarda bir çalışma yapılmalı. HBB´nin 5 binlik planların ardından 1/1000´lik planda mahallelerimizin planlarını tarayacağız. Gerek yoğunluk, gerek kat anlamında mağduriyeti olan mahallemiz varsa diğer mahallemize eşitleyeceğiz.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22