Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Öntürk: Hatay’ı, merkezi yönetimle aynı çatıda buluşturacağız

.

SİYASET 28.02.2024 18:15:00 0
Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Öntürk: Hatay’ı, merkezi yönetimle aynı çatıda buluşturacağız



İskenderun/SES
Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk
Belen’de Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışı Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel ve Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, AKP MKYK Üyesi Orhan Karasayar, MHP İl Başkanı Mehmet Fevzi Altay ve  Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk'ün katılımıyla yapıldı. Açılış töreninde konuşan Cumhur İttifakının Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Öntürk, Hatay’ı, tüm renkleriyle ve el birliği içinde merkezi yönetim ile aynı çatı altında buluşturacaklarını söyledi. 

"Bu seçim Hatay için var olma seçimidir"
Hatay’da hizmetleri daha hızlı hayata geçmesinin tek yolunun yerel yönetimle merkezi idareyi buluşturmak olduğunu ifade eden Öntürk, konutların yükselmeye devam ettiği kentte kanalizasyonu, suyu, elektrik, internet altyapısını yerel belediyenin zamanında yapması gerektiğini, aksi halde hizmetlerdeki gecikmenin binlerce Hataylıyı olumsuz etkileyeceğini belirtti. Öntürk, "Bu seçim Hatay için var olma ya da mevcut HBB zihniyetinin elinde hizmetsizliğe mahkum edilme seçimidir” dedi. 
Hatay’ın, 2014’ten önce milletvekilliği döneminde kazandırılan hizmetlerle idare ettiğini savunan Öntürk, 10 yıldan bu yana HBB yönetiminin ürettiği tek şeyin fitne ve hamaset olduğunu söyledi. Öntürk, “Belen’in yolları berbat. Trafik sorunu var. Köylerin sorunlarının hiçbiri çözülememiş. Atalarımız Hatay’ı anavatana kavuştururken 'sen-ben' dememiş, 'Hatay' demiştir. Biz de bugün Hatay’ı hizmete kavuşturmak için sen ben yok, hep birlikte Hatay var, diyoruz” dedi ve Belenli vatandaşları Hatay’a sahip çıkmaya davet edip, seçimde Belen Belediye Başkanı adayı Gül ve kendisine destek vermelerini istedi.

"Hatay'ın ulaşımını sil bastan yeniden ele alacağız"
Öntürk, Dörtyol’da, Cumhur İttifakının belediye başkan adayı Ömer Oğuz Uçar’ın düzenlediği ve MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı ile Kemal Karahan ve eski milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun da katıldığı Numune, Ocaklı, Altınçağ ve Yeşil Mahallesinde vatandaşlarla buluştu, seçilmesi halinde Hatay’ın kalkınması için yapacağı çalışmaları anlattı. Dörtyol’un mevcut HBB yönetimi ile hizmetsizliğe mahkum edildiğini, Dörtyol ve Hatay’a hizmetlerle çağ atlatacak kadronun Cumhur İttifakı’nda olduğunu belirten Öntürk, “Hatay'ın ulaşımını sil bastan yeniden ele alacağız. Kırsal mahallerin yol, su, imar sorununu çözecek, yeni genişleme alanlarını belirleyeceğiz. İmar limited şirketini harekete geçirip, özellikle kırsalda deprem sonrası ihtiyaç olan konutları inşa edeceğiz. Ürünleri markalaştıracağız. 15 ilçeyi el birliği içinde kalkındıracağız" diye konuştu. Öntürk, seçmenden Dörtyol adayı Uçar ve kendisine verilecek desteğin Hatay’ın kaderini doğrudan etkileyeceğini söyledi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19