Cumhur İttifakı HBB adayı Öntürk: Hatay, 10 yılda 50 yıl geriye gitti

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, Samandağ ziyaretlerinde karşılaştığı ve Antakya karayolu Tavla mevkiinde ulaşıma kapanan yolu, Karayolları Bölge Müdürlüğünü arayarak, açılmasını sağladı.

SİYASET 7.03.2024 11:29:00 0
Cumhur İttifakı HBB adayı Öntürk: Hatay, 10 yılda 50 yıl geriye gitti

Antakya/SES

Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ile birlikte bölgede seçim çalışması yürüten Öntürk, vatandaşların talebi üzerine yol sorunu için devreye girdiği belirtildi. Öntürk'ün seçim ekibinden yapılan açıklamaya göre, Cumhur İttifakı HBB adayı Öntürk, "Hataylı hemşehrilerimizin ricası bizim için emirdir. Hizmet belediyeciliği, gönül belediyeciliği diyoruz. Bugün değerli vatandaşlarımıza ilk örneğini göstermiş olduk. Bu henüz fragmandı. İnşallah 1 Nisan itibariyle aziz milletimizi 10 yıldır yapılamayan hizmetlerle kısa sürede buluşturacağız. Samandağlı hemşehrilerimizin sorununun çözümündeki katkılarından dolayı Karayolları Bölge Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum" değerlendirmesini yaptı. "Biz hayal edenleriz, hayalleri gerçekleştirenleriz” diyen Öntürk, bir hayalle başlayan serüveni Hataylılarla el ele vererek gerçeğe dönüştüreceklerini belirtti.

Erzin'de de Hatay Milletvekili Kemal Karahan, Cumhur İttifakı Erzin adayı Erhan Akı ve muhtarlar ve muhtar adaylarıyla kahvaltıda bir araya gelen Öntürk, HBB yönetiminin 10 yılda Hatay’ı 50 yıl geriye götürdüğünü ifade etti. Öntürk, “HBB yönetimi Hatay’ı çukura, çamura, bozuk yol ve altyapıya, susuzluğa ve hizmetsizliğe mahkum etmiştir. Miadı çoktan dolan mevcut zihniyet Hataylıların gözünde sınıfta kalmıştır. Hatay, birlikte büyükşehir statüsü kazandığı illerden geride kalmış, adeta 10 yılda 50 yıl geriye gitmiştir. Biz gerçek belediyecilik hizmetleri ile bu açığı 5 yılda kapatacağız. Hatay’ın su, yol, altyapı sorunu kalmayacak. Mevcut yönetim 31 Mart’ta sandığa gömülecek ve Hatay tarihinin kara bir lekesi olarak kalacaktır" diye konuştu.

Öntürk, Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, AKP Hatay İl Başkanı Mustafa Erdoğan ile birlikte Memur-Sen Hatay teşkilatıyla kahvaltıda bir araya geldi, Hatay’da hizmet belediyeciliğini gerçek manası ile uygulayacak tek yapının kendileri olduğunu ifade etti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19