Cumhur ittifakı İskenderun Belediye Başkanı Adayı Dönmez: Bıkmadan yorulmadan çalışacağım

Cumhur ittifakı, İskenderun Belediye Başkanı Adayı AKP'li Mehmet Dönmez'i, İskenderun'da düzenlenen törenle tanıttı

14.02.2024 09:12:00 0
Cumhur ittifakı İskenderun Belediye Başkanı Adayı Dönmez: Bıkmadan yorulmadan çalışacağım

Akın Bodur/İskenderun
Cumhur ittifakı, İskenderun Belediye Başkanı Adayı AKP'li Mehmet Dönmez'i, İskenderun'da düzenlenen törenle tanıttı, seçim koordinasyon merkezinin sembolik açılışını yaptı. Depremde yıkılan eski Hataylı Oteli'nin alanında düzenlenen konuşan Dönmez, kentin sorunlarını bildiğini ve çözümlerinin de kendilerinde bulunduğunu ifade etti.
Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel, Adem Yeşildal, Lütfü Kaşıkçı, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Cumhur ittifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı AKP'li Mehmet Öntürk, AKPve MHP il ve ilçe başkanları ile yöneticileri ile sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerinin katıldığı toplantıda konuşan Mehmet Dönmez, konuşmasına "İskenderun" üzerine yazılan şiiri okuyarak başladı ve “Şekereli Mehmet olarak buradayım. Bugün düğün var ve takım elbisemi giydim. Ama 1 Nisan’dan itibaren beni bu şekilde görmeyeceksiniz. Ayağımda bot, sırtımda iş elbisesi sahada olacağım. Bu problemler çözülene kadar uyumadan çalışacağım" dedi. 

"Hatay’da tüm sınırlar sizin ve bizim, sınır yok"
"Sorunları biliyoruz ve çözümleri de bizde mevcut" diyen Cumhur ittifakı İskenderun Belediye Başkanı Adayı Dönmez, katılımın yoğun olduğu tanıtım toplantısı ve seçim koordinasyon merkezi açılışında şöyle konuştu: "İskenderun’u yeniden ayağa kaldırmak için bıkmadan yorulmadan çalışacağıma söz veriyorum. Allah bana böyle bir hizmeti vermeyi nasip etsin. Bizim dönemimizde büyükşehir-küçük şehir kavgası olmayacak. Mehmet başkanım (Mehmet Öntürk), 'Hatay’da tüm sınırlar sizin ve bizim, sınır yok' dedi. Birlikte Hatay’ı eski günlerine kavuşturacağız” diye konuştu.

"İskenderun’u mağdur eden sorunları ortadan kaldıracağız"
Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Öntürk ise Hatay’ı 'AK belediyecilik' hizmetleriyle buluşturacaklarını söyledi. İskenderun'da her lodosta deniz sularının karaya taşındığını ve bunun bölgede taşkına yol açtığını ifade eden ve seçilmesi halinde bu sorunu gidereceğini, sınır ve görev tartışmasının biteceğini anlatan Öntürk, "Mehmetler olarak Hatay'a ve İskenderun'a birlikte hizmet edeceğiz" dedi. Güçlü bir Hatay Büyükşehir Belediyesi için yerel yönetim ile merkezi yönetimi tek çatı altında buluşturmak gerektiğini ifade eden Öntürk,“Kentte depremin izleri hızlıca siliniyor. Devlet 15 ilçeyi adeta sıfırdan inşa ediyor. Hatay’ın hızlıca ayağa kalkması için bizler de 31 Mart’ta göreve geldiğimizde vatandaşların kalkınmasını sağlayacağız. İskenderun’u mağdur eden sorunları ortadan kaldıracağız. 15 ilçeyi hizmetlerle buluşturup, güçlü İskenderun’u, Antakya’yı, Hassa’yı, Belen’i, güçlü Hatay’ı hayata geçireceğiz” dedi.
Öntürk, 31 Mart yerel seçimlerinde İskenderun Belediye Başkan Adayı Mehmet Dönmez ve kendisine oy desteği de istedi.

CHP'li belediye meclis üyesi B. Kılıç, AKP’ye geçti
İskenderun'daki Cumhur İttifakının seçim koordinasyon merkezinin açılışında, farklı partilerden AKP’ye geçen Emre Günay, Abidin Güney, Bestami Kılıç’a parti rozetleri AKP Hatay İl Başkanı Mustafa Erdoğan, Cumhur ittifakı'nın Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mehmet Öntürk, İskenderun Belediye Başkan Adayı Mehmet Dönmez tarafından takıldı. AKP’ye geçen ve İskenderun Belediye Meclisi Üyesi olan Bestami Kılıç, geçen hafta CHP'den istifa etmişti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19