Cumhuriyet´in 94. yılı kutlanıyor

Cumhuriyetin ilanının 94. yılında bir kez daha coşkuyla kutlanacak Cumhuriyet Bayramı, bu gün saat 13.00´te Atatürk Anıtı´na çelenklerin sunumuyla başlayacak.

28.10.2017 09:33:59 0
Cumhuriyet´in 94. yılı kutlanıyor

29 Ekim Pazar günü Atatürk Bulvarı´ndaki geçit töreni öncesi, saat 10.00´da kaymakam ve askeri erkan kutlamaları Kaymakamlık makamında kabul edecek. Atatürkçü Düşünce Derneği, meslek kuruluşları, sendikalara ve yurttaşlara yürüyüşe bayrak ve Atatürk posterleriyle katılma çağrısında bulundu.

Atatürk Bulvarı´ndaki geçiş töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması, Kaymakam Recep Soytürk´ün konuşması, gösteri ve ödüllerin verilmesinin ardından gerçekleştirilecek. Aynı gün 10.00-17.00 saatleri arasında savaş gemisi ile İskenderun Deniz Müzesi halkın ziyaretine açılacak. İskenderun Kaymakamlığı, havanın yağışlı olması halinde resmi geçit töreninin yapılamayacağını, diğer etkinliklerin ise Belediye Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilebileceğini bildirdi.

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Arsuz Belediyesi tarafından düzenlenen konserde Yeni Türkü grubu sahne alacak. Konser, bugün saat 19.30´da Arsuz Kent Meydanı´nda başlayacak.

Karasayar:Cumhuriyet azmin gücünü temsil ediyor

Cumhuriyet´in kuruluşunun 94. yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutladıklarını belirten AKP Hatay Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Orhan Karasayar, “Cumhuriyet; tarih boyunca esaret zinciri vurulamamış yüce milletimizin kahramanlık ve inançla yaptığı Kurtuluş Savaşı´nın zaferle sonuçlanması ile kurulmuştur” dedi. Cumhuriyet´in her türlü imkânsızlıklar içinde varoluş mücadelesi veren bir milletin azminin, inancının, birlik ve beraberliğinin büyük gücünü de temsil ettiğini ifade eden Karasayar, kutlama mesajında şunları ifade etti: “Cumhuriyetimizin ilanı ile Atatürk´ün ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir´ sözü uygulamaya konulmuş ve egemenliğin tek sahibi millet olmuştur. 94 yıldır egemenliğine, milli ve manevi değerlerine, kardeşliğine kast etmeye yeltenen iç ve dış düşmanlarına karşı bir ve beraber olarak geçit vermeyen Milletimiz; tarihimiz boyunca karşı karşıya kaldığımız en büyük ihanet olan 15 Temmuz gecesindeki hainlere de birbirine kenetlenerek canı pahasına geçit vermemiştir. Aziz Milletimiz; cumhuriyetine, demokrasisine ve milli iradesine yönelik tehditleri bertaraf edeceğini ve bu değerlerine son nefesine kadar sahip çıkacağını bugüne kadar tüm dünyaya göstermiş ve bundan sonra da göstermeye devam edecektir. Millet olarak; büyük fedakârlıklar sonucu kurulan ülkemizin küresel ölçekte bir güç haline gelen konumunu, Milletimizin sarsılmaz kardeşliğini bugün de yarın da aynı kararlılığı, azmi ve gücü sergileyerek koruyacak, geliştirecek ve buna mani olmak isteyen hainlere asla fırsat vermeyeceğiz. Büyük bir gurur ve coşku içerisinde olduğumuz bu mutlu günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Atatürk olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, sonsuz şükran ve rahmetle anıyor, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”

Rektör Kaya: Cumhuriyetin hedefi muasır medeniyet

Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya da , 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesinin temelinde muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma hedefi bulunmaktadır. Türkiye bu hedefi yakalama sürecini, ekonomik ve sosyal kalkınma, vatandaşlarının refah düzeyini arttırma, demokratik tutum ve davranışları her alanda hayata geçirme gayretleriyle birlikte yürütmektedir. Milli birlik ve beraberliğin sağlanmasının en büyük güvencesi olan Cumhuriyet, Türk Milletinin ve yurdunun bölünmez bütünlüğünün teminatı olmaya devam edecektir” ifadesini belirtti.

Savaş: Değerlere sahip çıkarak yürümeliyiz

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş Cumhuriyet´in kuruluşunun 94´üncü yıldönümünde yaptığı yazılı açıklamada Cumhuriyet´in milletin yeniden dirilişinin simgesi, çağdaş bir devlet kurarak tarih sahnesindeki seçkin ve saygın yerini yeniden alışının ifadesi olduğunu belirtti. Başkan Savaş mesajında şunları kaydetti: “Ülkemizin mutluluğu ve refahı için, milletimizin her ferdinin eşit imkan ve fırsatlardan yararlanması için, anlayış birliği içinde gayret gösterilmesinin önemini vurgulamak istiyorum. Neticede Türkiye´nin; hukukun üstünlüğüne dayalı, hak ve özgürlüklerle ilgili sıkıntıların ortadan kalktığı, bireyin odakta olduğu birinci sınıf bir demokrasi olmasını istiyoruz. Gelecek nesillere mutlu, huzurlu, müreffeh bir ülke bırakmak istiyoruz. Cumhuriyetimizi var eden değerlere daima sahip çıkarak büyük bir milletin fertleri olarak güzel bir geleceğe hep beraber yürümeli ve Türkiye´yi evrensel değerlerin yol göstericiliğinde hep beraber yarınlara taşımalıyız. Esasen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk´ün gösterdiği istikamet de budur.”


Ahrazoğlu: Cumhuriyete ve kutsal değerelere sahip çıkacağız

Türkiye Cumhuriyetinin ağır bedeller sonucunda kurulduğunu; haksız, insanlık dışı ve gayri meşru engel ve emelleri aşarak tescillenmiş bir Milli Mücadele eseri olduğunu belirten MHP Hatay Milletvekili Mehmet N. Ahrazoğlu, “Bu eserin her satırı fedakârlık, her sayfası kahramanlıklarla doludur” dedi. Ahrazoğlu, kutlama mesajında şunları kaydetti: “Türk milleti 1919´lu yılların şartlarında içine sokulduğu ateş çemberini kırmayı bilmiş, karşılaştığı badireleri yüksek bir inanmışlıkla alt etmeyi başarmıştır. Adım adım büyüyen kurtuluş azmi, kademe kademe güçlenen diriliş aşkı hiç kuşku yok ki Türkiye Cumhuriyeti´nin duvarlarını örmüş, emperyalizmin tüm tuzaklarını bozmuştur. Elbette Türkiye Cumhuriyeti haklı bir davanın, zulme boyun eğmeyen milliyetçi bir şuurun ilelebet payidar kalacak bir mirası, her şartta müdafaa edilecek kutlu bir emanetidir” dedi.
Cumhuriyetin; farklılıkları, ayrılıkları ve ihtilafları aşarak milli kimlik şuurunun ve birlikte var olma azminin etrafında birleşmeyi de sağladığını kaydeden Ahrazoğlu, günümüzde Cumhuriyet değerlerinin tartışıldığına da dikkat çekti. Ahrazoğlu, bu kutsal değerlere ve Cumhuriyete sahip çıkacaklarını vurguladı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04