Cumhuriyet, ´en büyük emanet´

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 94. yıl dönümü Hatay´ın tüm ilçelerinde törenlerle kutlanacak.

26.10.2017 11:26:30 0
Cumhuriyet, ´en büyük emanet´

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94. yıldönümü, İskenderun´da da törenle kutlanacak. Cumhuriyet Bayramı kutlaması 28 Ekim Cumartesi günü saat 13.00´da başlayıp, 29 Ekim 2017 Pazar günü saat 24.00´da sona erecek.
Kutlama kapsamında 28 Ekim Cumartesi günü saat 13.00´da İskenderun Atatürk Anıtına, kaymakamlık, garnizon komutanlığı ve belediye başkanlığı, tarafından çelen sunulacak, saygı duruşu yapılacak ve İstiklal Marşı okunacak. 29 Ekim Pazar günü saat 10.00´da da kaymakamlık makamında kutlamalar kabul edilmeye başlanacak, ardından Atatürk Bulvarında tören geçiti düzenlenecek ve günün anlam ve önemini ifade eden konuşmayı İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk yapacak.
Şiirlerin okunacağı Cumhuriyet bayramı kutlama etkinliğinde, jimnastik gösterisi, halk oyunları sahnelenip, ödüller verilecek ve yamaç paraşütü gösterisi de yapılacak. İskenderun Bahçeşehir Koleji de 28 Ekim Cumartesi günü saat 19.30´da kentte okulun bando takımının da katılacağı fener alayı düzenleyecek. İskenderun Meteroloji Müdürlüğü önünden başlayacak fener alayı, Atatürk Anıtında sona erecek. yürüyüş sırasında öğrenciler Türk bayrağı, Atatürk posteri ile Atatürk ve Cumhuriyetle ilgili sözlerden oluşan döviz ve pankart taşıyacak. Yürüyüşe katılacak öğrenciler Türk bayraklı ve Atatürk resimli siyah ya da beyaz tişörtler giyecek. Fener alayı yürüyüşüne okulun öğretmenleri ile velilerin de katılması bekleniyor.
Cumhuriyet Bayramının 94. yıldönümü kapsamında İskenderun´da basketbol, voleybol, masa tenisi, kros yarışmaları düzenlenecek. Deniz Üs Komutanlığı limanında demirli bulunan savaş gemisi halka açılacak, İskenderun Deniz Müzesi de ücretsiz olarak gezilebilinecek.
İskenderun Sarı Zeybekler Derneği de, 28 Ekim Cumartesi günü saat 14.30´da İskenderun Atatürk Anıtın Alanı´nda 1923 gönüllü ile kırmaya çalışacağı Türk Bayrağı rekor denemesi için Havuzlu Çarşı´da stand açtı. dernek başkanı Nevzat Kurt, rekoru kıracaklarını ifade etti.
Antakya´daki Cumhuriyet Bayramı kutlaması, 28 Ekim Cumartesi günü saat 13.00´da Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayacak, ardından Antakya Şehitliğine gidilip, şehit kabirleri ziyaret edilecek. Hatay Valisi Erdal Ata da 29 Ekim Pazar günü saat 09.30´da kutlamaları kabul edecek. Antakya´da resmi geçit töreni ise Atatürk Caddesinde aynı gün saat 10.00´da başlayacak. 29 Ekim Pazar günü akşamı da Antakya Ottoman Otelinde Hatay Valiliği tarafından Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu verilecek.
Samandağ´da, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Samandağ Belediyesi işbirliğiyle Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Meşaleli Fener Alayı Cumhuriyet Yürüyüşü düzenlenecek. Cumhuriyet´in ilanının 94. yılı nedeniyle düzenlenecek yürüyüş, Samandağ 75. Yıl Cumhuriyet Meydanında sasat 19.00´da başlayıp, PTT ve hükümet konağı önünden Dr. Alaattin Cilli caddesi üzerinden başladığı yerde sona erecek. Yürüyüşe katılanlara alanda meşale, tişört ve bayrak dağıtılacak.
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda şunlara yer verdi: 'Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk´ün ´Ey yükselen yeni nesil istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.´ sözleriyle gelecek nesillere emanet ettiği Cumhuriyetimiz, 94 yıldır olduğu gibi bundan sonra da korunup kollanarak ilelebet yaşayacaktır. Cumhuriyet´in kazanımlarına sahip çıkma kararlılığıyla laik, sosyal hukuk devleti mücadelesini sürdürmeye devam edeceğiz. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk´ün bizlere en önemli mirası Cumhuriyetimizin 94. yılı kutlu olsun.'


Anahtar Kelimeler: Cumhuriyet büyük emanet

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23