"Cumhuriyet önce kadın devrimidir"

CHP'nin çelenk töreninde konuşan Hatay Milletvekili Suzan Şahin, AKP'li Mahir Ünal'ı eleştirdi: Belli ki onun düşünce kabiliyeti yok

İSKENDERUN 28.10.2022 19:15:00 0

İskenderun/SES
CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, birçok alanda yenilik ve kazanım getiren Cumhuriyetin, esasında bir "kadın devrimi" olduğunu söyledi. Cumhuriyet'in kadınlara birçok hak ve kazanım getirdiğini ifade eren milletvekili Şahin, "Cumhuriyet önce bir kadın devrimidir" dedi. 

Cumhuriyet'in ilanının 99. yıl dönümü nedeniyle partisinin İskenderun'da Atatürk Anıtına sunduğu çelenk töreninde konuşan CHP milletvekili Suzan Şahin, AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın "Cumhuriyet ve Türkçe bizi geriye götürdü" yönündeki açıklamasını eleştirdi. CHP'li Şahin, "Belli ki onun düşünce kabiliyeti yok. Çünkü, oturduğu o koltuğun Cumhuriyet sayesinde olduğunu bilmiyor. Ama bizler, Cumhuriyet'i demokrasi ile taçlandıracağız ve onların getirmeye çalıştığı sansürü, oluşturmak istediği otoriter rejimi de ilk sandıkta yok edeceğiz" diye konuştu. 

"100 yıl öncesinden daha kötü koşulları yaşıyoruz"

Atatürk Anıtına gençlik ve kadın kolları ile birlikte çelenk koyan CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu da, Mustafa Kemal'in "en büyük iki eserim" dediği eserlerin birinin Cumhuriyet, diğerinin de Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu ifade etti. 10. Yıl Marşı'nın çaldığı etkinlikte konuşan Mansuroğlu, Cumhuriyet'in, saray ve onun kurduğu saltanata, padişahlığa karşı verilen mücüdele sonrası ilan edildiğini belirtti. 

"100 yıl önce verilen Kurtuluş Savaşı'nda daha kötü koşulları yaşıyoruz" diyen Mansuroğlu, şöyle konuştu: "Cumhuriyet'in tüm değerlerini, tüm kazanımlarını parsel parsel sattılar, elden çıkardılar. Çünkü Cumhuriyet'le hesaplaşma içerisindeler. Buna karşı herkese görev düşüyor. Konuşmamıza, eleştirmemize bile katlanamıyorlar. Ama bu düzeni kafalarına yıkacağız. Atatürk'ün nesilleri, Cumhuriyet'i ilelebet koruyacak. Onlara buradan, İskenderun'dan, Atatürk'ün manevi huzurundan sesleniyorum; Cumhuriyet'le hesaplaşmak istiyorsanız, hodri meydan, sandığa getirin."


Anahtar Kelimeler: "Cumhuriyet kadın devrimidir"

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19