ÇYDD´nin 31. kütüphanesi

Dr. Nazife Bilen´in kızkardeşi Gülşen Tokgöz anısına ÇYDD işbirliğiyle kurduğu, İskenderun Bahçeşehir Koleji öğrencilerinin kitap desteği verdiği Gülşen Tokgöz Kütüphanesi kullanıma açıldı.

GÜNCEL 4.04.2019 11:03:44 0
ÇYDD´nin 31. kütüphanesi

Sadet Berkyürek/İskenderun

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Gülşen Tokgöz Kütüphanesi ile 31. kütüphanesini Arsuz´da Karaağaç Zeynel-Vidat Kırmızıoğlu İlkokulu´nda açtı. ÇYDD İskenderun Şube Başkanı Emine Kurbal, ‘Bin Çiçek Açsın Bin Fikir Yeşersin Projesi ile ülke genelinde bugüne kadar tam donanımlı 31. kütüphanesinin kurulduğunu belirtti. Kurbal, kitapların çocukların hayallerini, bilgilerini geliştireceğini, çoğaltacağını ve çağdaş bireyler olma yolunda geleceklerine yön vereceğini söyledi.
Dr. Nazife Bilen´in kızkardeşi Gülşen Tokgöz adına ÇYDD işbirliğiyle kurduğu, İskenderun Bahçeşehir Koleji öğrencilerinin kitap desteği verdiği Kütüphanenin açılış kurdelesini Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez, kütüphanenin bağışçılarından Dr. Nazife Bilen ve okulun yöneticileriyle birlikte kesti. Törende okulun kurucuları Zeynel-Vidat Kırmızıoğlu ile ÇYDD üyeleri de hazır bulundu.

“Türkan Saylan´ın yolundayız”
Açılış töreninde konuşan Emine Kurbal, ÇYDD olarak Atatürk ilke ve devrimlerini korumak, geliştirmek amacıyla yola çıktıklarını belirterek, “Çağdaş eğitim yoluyla çağdaş bireylerle çağdaş topluma ulaşmak için gönüllüler ordusu olarak umutla, heyecanla kurucumuz Prof. Dr. Türkan Saylan´ın açtığı yoldan yolumuza devam ediyoruz. ÇYDD, Türkiye genelinde 110 şubesiyle yüreğinde insan ve ülke sevgisi olan binlerce üye, gönüllü, burs veren ve destekçileriyle 30 yıldır toplumumuza karşılık beklemeksizin hizmet etmektedir. Bağışçılarımız en büyük destekçilerimizdir” dedi.

“Gençlere ulaşıyoruz”
ÇYDD´nin ‘sorunun değil, çözümün parçası olmayı ilke edinip çağdaş eğitim için projeler geliştirdiğini, burs projeleriyle orta öğretimde okuyan kız öğrencilere ve üniversitelerde okuyan gençlere ulaştıklarını anlatan Şube Başkanı Kurbal, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bir Işık da Siz Yakın projemizle eğitimde cinsiyet ve fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla bu güne kadar ülke genelinde 35 bin 500 üniversite öğrencisine burs verdik. Anadolu´da bir Kızım Var Öğretmen Olacak projemizle eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla kurumsal ve bireysel desteklerle bu güne kadar ülke genelinde 74 bir kız öğrenciye burs verdik.”

Gülşen Tokgöz anıldı
25. yılına giren ÇYDD İskenderun Şubesi olarak bu süre içinde yüzlerce ortaöğretim ve üniversite öğrencisine destek verdiklerini, okul öncesi eğitimin önemini bilerek anaokulları ve oyun parkları projesiyle bölgemizde bir tanesi bu okulda olmak üzere 10 anasınıfı ve 4 oyun parkı açtıklarını ifade eden Kurbal, Bin Çiçek Açsın Bin Fikir Yeşersin projesi ile ülke genelinde bu güne kadar tam donanımlı 30 kütüphane kurulduğunu hatırlattı. Kurbal, “ÇYDD İskenderun Şubesi Gülşen Tokgöz Kütüphanesi ile 31. kütüphanemiz de kurulmuş oldu. Sevgili bağışçımız Dr. Nazife Bilen ile birlikte okulumuzun öğrencilerinin kitapla buluşmalarını hedefledik. Sevgili çocuklar, bu kitaplar hayallerinizi, bilgilerinizi geliştirecek, çoğaltacak ve çağdaş bireyler olma yolunda geleceğinize yön verecektir. Sevgili Gülşen Tokgöz´ü rahmetle anıyoruz, ışıklar içinde uyusun” diye konuştu.

“Eğitimi seven bir insandı”
ÇYDD İskenderun Şubesi Yönetim kurulu üyesi de olan Dr. Nazife Bilen, kütüphane kurulması süreciyle ilgili şunları paylaştı: “Ablam Gülşen Tokgöz´ün ölümünden sonra ÇYDD´ye 5 bin liralık bir bağışta bulunmuştum. Ablamın anısını yaşatmak istiyordum. Okul yönetiminden de böyle bir teklif gelince okul kütüphanesi kurulmasına karar verdik. Bize boş bir oda verildi. Tüm donanımını karşıladık. Bütün dolaplarını yaptırdık, perdesi, boyası, sandalyesi, masaları temin edildi. Kitaplar ÇYDD Genel Merkezi´nden özel listelenerek geldi. Ayrıca Bahçeşehir Koleji´nden de kitap katkısı geldi. Ablamın adı yaşasın istiyorum. o eğitimi çok seven bir insandı.”

“Aydın nesiller yetişmeli”
Arsuz´da dönem içinde 16. kütüphaneyi hizmete açtıklarını, kütüphaneleri sivil toplum kuruluşları ile gönüllülerin desteğiyle oluşturduklarını ifade eden Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, “Kütüphanelerin önemini çok iyi biliyoruz. Onun için eğitim dendiğinde bizim için her şey duruyor. Bu alanda olabildiğince yoğunlaşmaya ğayret ediyoruz. Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz kütüphane de okulumuza yakışır bir kütüphane olmuş. Ben başka ÇYDD İskenderun Şube yönetimine, Gülşen Toksöz adını burada yaşatacak Dr. Nazife Bilen´e, emeği geçen herkese şahsım, ilçemiz ve okulumuz adına teşekkür ediyorum. Bize düşen bu kütüphaneyi çocuklarımıza, gençlerimize, yeni nesillerimize en aktif şekilde kullandırarak aydın nesiller yetişmesi temennisiyle


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57