D. Gün, ağır yaralandı

Antalya´da eğitim uçağı düştü

12.06.2019 10:35:13 0
D. Gün, ağır yaralandı

İskenderun/SES

Antalya´nın Manavgat ilçesinde sivil bir eğitim uçağının düşmesi sonucu iki kişi öldü, 1 kişi de yaralandı. Düşen uçaktan yaralı çıkarılan iki kişiden İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencisi Ataberk Gökmen kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı ve yaşamını yitirdi. Kazada ağır yaralandığı belirtilen İstanbul Bilgi Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürvekili Dr. Devrim Gün´ün tedavisi ise sürüyor. Uçağın pilotu emekli yüzbaşı Levent Arslan, olay yerinde hayatını kaybetti. Aslan´ın cenazesi, Manavgat Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Düşen uçakta ağır yaralandığı belirtilen İstanbul Bilgi Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürvekili Dr. Devrim Gün, uzun süre Hatay´da da görev yapmıştı. Mustafa Kemal Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulunda öğretim görevlisi olarak çalışan Devrim Gün´ühn, yardımcı doçent kadrosunun uzun süre verilmemesi üzerine İstanbul´daü bir üniversiteye geçiş yaptığı belirtiliyor.
Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, içerisinde 3 kişi bulunan uçağın, Sorgun mevkisi yakınlarında düştüğünü ifade etti. 'Sivil eğitim uçağı Sorgun mevkisinde, Manavgat Stadyumu yakınlarında düştü' açıklamasını yapan Karaloğlu, kırmızı kodla çağrı yapılan sağlık ekiplerinin yaralılara ulaştığını belirtti. Gerekli tüm çalışmaların yapıldığını bildiren vali Karaloğlu, 'Uçağın neden düştüğüne ilişkin herhangi bir bilgi yok. İncelemelerin ardından belli olacak' ifadelerini kullandı.
Uçağın havalandıktan kısa süre sonra yaklaşık bir kilometre uzaktaki karpuz tarlasına düştüğü belirlendi. Aynı bölgede 30 Ekim 2018 tarihinde de bir eğitim uçağı düşmüş, pilot Serkan Dilci ve yardımcısı Deniz Adalı yaşamını yitirmişti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04