Dağ yarış etabı 7 kilometre

Samandağ Belediyesinin ana sponsorluğunda düzenlenen Samountain Motosiklet Festivali, önceki gün Çevlik´in, Çevlik–Arsuz yolundaki plajda oluşturulan pistte yapıldı. Festivale Redbul, Metyu Motorun da katkı sunduğu açıklandı.

GÜNCEL 7.08.2018 10:58:43 0
Dağ yarış etabı 7 kilometre

Samandağ/SES

Sahilde sıralama turu ve gösteri yarışı ile başlayan festival, alınan sıralamaya göre çıkışlarla sürdü. Son sporcu çıkışından iki saate kadar bitme noktasına ulaşanlara madalyaya verildi. İki etap halinde yapılan festivalin dağ yarışı etabı 7 kilometre olarak belirlendi.

Festivalin açılışında konuşan Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Samontain Motorsiklet Festivaline Adana ve Mersin´en de yarışmacıların katılıdğını ve festivale yoğun katılım olduğunu belirtti. Festivalden kardeşlik, barış ve güzelliklerin çıkacağına inandığını ifade eden Nehir, 'Bu kadar zorlu yollarda taş toprak ve engellerin olduğu yollarda yapılan bir yarışta sporcularımız hiçbir yara almadan ve kendilerine bir zarar gelmeden dağların zirvesine kadar tırmanabiliyorlar. Bizim yürüyerek çıkamadığımız yerlere motosikletler ile çıkıyorlar. Bu da bize şunu gösteriyor, kask gibi gerekli donanımla motosiklet kullandığımızda can güvenliğimiz açısından çok olumlu, sağlıklı, güvenli bir şekilde motosikletleri kullanabileceğimiz görülüyor. Düz yolda bile yapılan kazalar maalesef ölümle sonuçlanabiliyor. Bu bize kaskın önemini ve motosiklette kullanılan koruyucu malzemelerin önemini gösteriyor. Bu anlamda gençlerimizin kask kullanması ve motosiklete binerken bu gerekli teçhizatları kullanmasını arzu ediyoruz. Mümkünse motosiklet kullanmanın eğitimini almalarını ve ebeveynlerinin izni ve bilgisi dahilinde motosiklet kullanmalarını öneriyoruz. Özellikle havaların ısınması ile birlikte motorların daha yaygın kullanılması ile canlarımızı yitiriyoruz, içimiz acıyor. Burada bir farkındalık yaratıldı ve bunu çok önemsiyoruz. Önlem alındığı zaman motosiklet kullanmanın keyfini çok daha fazla yaşayabileceğiz. Biraz bunları düşünen bir yerden ve gören bir yerden arkadaşlarımızın yanında olacağız ve olmaya devam edeceğiz' dedi ve desteklerinin devam edecekğini söyledi.
Samandağ Enduro Kulübü Başkanı Mithat Kazan da şunları söyledi: 'Bu bir ilkti belki de biraz acemilik yaşayacağız. Bu pistin adını “Levent Baytar Motokros Pisti” olarak ilan ettik. Pistimizi enduro pisti olarak düzenledik. Motosiklet kullananlara tavsiyemiz var; Gerekli ekipmanların kullanılması. Gerekli ekipman kullanılırsa kesinlikle kazalarda gerek yaralanma gerekse ölümle sonuçlanan kaza oranları bir hayli düşecektir. Dikkatli kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Motosiklet iyi bir ulaşım arcıdır. Aynı zamanda hobi olarak kullanılabilecek keyifli bir araçtır. İyi kullanıldığında kesinlikle olumsuz bir sonuç olmaz.'

Yarışlarda kimler dereceye girdi?
Çevlik Sahilinde gerçekleşen yarışın stardını, Samanda Belediye Başkanı Mithat Nehir start verdi. Gösteri turu sonrası sıralama turları yapıldı. Yarışmanın saha görevlisi olarak da Onur Fırıncı görev yaptığı festivalin düzenleme komitesi Samandağ Enduro Kulübü Başkanı Mithat Kazan ve Yöneticileri Mehmet İlker İlbeyi, Özgür Miçooğulları, Emre Cem Doğu ve Mehmet Ali Bahçeci´den oluştu. Sahilde yapılan sıralama turunda Çukurova Motosiklet Kulübü sporcusu Murat Can Köse birini olurken, Samandağ Enduro kulübü sporcusu Emre Cem Doğu ikinci ve Çukurova Motosiklet sporcusu Habib Özmen de üçüncü oldu. Sıralama turlarından alınan sıralamayla yarışın ikinci etabına geçildi. Yarışmacılar beşer saniye aralıklarla enduro pistinde yarışa başları ve dağ yollarında dirsek dirseğe süren yarışta son ana kadar heyecan sürdü. Yarışta Çukurova Motosiklet Kulübü sporcusu Murat Can Köse birinci olurken, Samandağ Motosiklet Sporcusu Emre Cem Doğu ikinci, Çukurova Motosiklet Kulübü Habib Özmen üçüncü, Samandağ Motosiklet Kulübü Başkanı Mithat Kazan dördüncü, Defne Motosiklet Kulübü Sporcusu Mehmet Ali Bahçeci beşinci, Samandağ Motosiklet Kulübü sporcusu Habib Uyar da altıncı oldu. Festivalde dereceye giren sporculara ödüllerini Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kamacı verdi. Yarışta ilk üç dereceyi elde eden sporculara Metyü Motor´dan kask ve Motul´dan malzeme hediye edilirken, iki saat içinde bitiş noktasına ulaşan bütün sporcular madalya verildi.
Yarışmacılara ödül ve kupalarını veren Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Kamacı, 'Motosiklet camiasının en hareketli, en centilmen, en sportmen sporcuları burada. İlk olmasına rağmen Çok keyifli bir festival geçirdik. Parkuru kazası belasız geçirmek bizim için çok önemliydi. Bu anlamda çok başarılı bir festival geçti ve çok keyif aldık. Hepinizi tebrik ediyorum' dedi ve seneye festivalin ikincisinin düzenlenneceğini ifade etti.
Samandağ Enduro Kulübü yöneticisi Mehmet İlker İlbeyi de, yarışa Hatay´ın Samandağ, İskenderun, Reyhanlı, Kırkhan, Defne ilçelerini yanı sıra Adana ve Mersin´den katılımın da olduğunu belirtti ve yarışta 27 yarışmacının mücadele ettiğini belirtti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04